О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

#22-23 от 30.11.2016

Передовица

Премію Президента України
згідно з указом №509/2016 від 17 листопада «Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2016 року» отримали чотири молоді вчені НТУ «ХПІ».
У Києві встановлено пам’ятну дошку нашому випускникові
31 жовтня в Києві на Будинку дитячої творчості (Контрактова площа, 12) встановлена пам’ятна дошка Левкові Мацієвичу, який у 1895–1902 рр. (з перервою) навчався в Харківському технологічному інституті (нині НТУ «ХПІ») та отримав диплом інженера-технолога – проект комерційного пароплава.
Студентське свято в НТУ «ХПІ» статья с фото
17 листопада в нашому вузі відзначався Міжнародний День студента. У нашому університеті свято традиційно розпочалося з привітання ректора, професора Є. І. Сокола. Він нагородив найкращих студентів-політехніків, які протягом року успішно проявили себе в навчанні, науці, спорті, брали активну участь у студентському самоврядуванні, профспілковій організації та творчій самодіяльності.

Проблемы высшей школы

Академічні читання статья с фото
[О. Бохан, інженер 1 категорії методичного відділу]
2 листопада 2016 р., в межах традиційних «Академічних читань» в нашому університеті відбулася зустріч викладачів, аспірантів, студентів та всіх бажаючих з В. О. Кудіним. Темою зустрічі була роль вищої школи в реалізації концепції сучасної освіти.

Информационные технологии

Проект «Учені НТУ «ХПІ» освіті, науці, промисловості: кращі видання» статья с фото
[C. Костроміна, зав. відділу НТБ НТУ «ХПІ»]
Одним із стратегічних напрямів інноваційного розвитку нашої країни є реформування її системи вищої освіти. Політика держави в цій галузі спрямована на досягнення українською освітою сучасного світового рівня, відродження й подальший розвиток національних науково-освітніх традицій, оновлення змісту, форм і методів навчання, примноження інтелектуального потенціалу суспільства. Серед основних питань, що потребують вирішення – якість освіти. Воно значною мірою пов’язане з якістю підготовки навчально-методичної літератури – від підручника до методичних рекомендацій, що їх використовує наше студентство.

Спорт

ІV Всеукраїнська науково-практична конференція «Здоров’я нації і вдосконалення фізкультурно-спортивної освіти в Україні» статья с фото
[Доцент А. Горлов]
28–29 вересня на кафедрі фізичного виховання НТУ «ХПІ» відбулася IV Всеукраїнська науково-практична конференція «Здоров’я нації і вдосконалення фізкультурно-спортивної освіти в Україні», присвячена іграм ХХХІ Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Вона була проведена відповідно до плану науково-методичних конференцій та науково-практичних семінарів з проблем вищої освіти і науки в системі МОН України на 2016 рік.
Наш потенціал і перспективи
[О. Блошенко, доцент кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ»]
Базою проведення такої представницької конференції кафедра фізичного виховання НТУ «ХПІ» стала завдяки її потенціалу, незаперечного авторитету серед фахівців галузі.
страницы: 1, 2, 3, 4

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет