О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Наш потенціал і перспективи


[О. Блошенко, доцент кафедри фізичного виховання НТУ «ХПІ»]
#22-23 от 30.11.2016

Базою проведення такої представницької конференції кафедра фізичного виховання НТУ «ХПІ» стала завдяки її потенціалу, незаперечного авторитету серед фахівців галузі. На сучасному етапі її колектив продовжує слідувати своїм історичним традиціям у навчально-виховному процесі та спортивно-масовій діяльності. Сьогодні кафедра забезпечує навчальний процес з дисципліни «Фізичне виховання» для студентів 1–4 курсів усіх спеціальностей факультетів денного навчання університету за спортивними спеціалізаціями. Спеціальність «Фізична культура і спорт», спеціалізації «Менеджмент спортивно-оздоровчої діяльності», «Психологія фізичної активності і спорту» з підготовки бакалаврів, спеціалістів, магістрів, пройшла акредитацію в 2015 році на 10-річний період. Кафедра і спортивний клуб організовують заняття більш ніж з 29 видів спорту і рекреації. Кафедра фізичного виховання, правління СК «Політехнік» намагаються залучати до занять оздоровчою фізичною культурою якомога більше студентів. Тому сприяє спортивно-навчальна база та медичне і наукове забезпечення фізичної культури і спорту. Спортивні споруди навчально-спортивного комплексу використовуються для проведення занять з фізичного виховання (загальна дисципліна) з видів спорту, а також надбання практичних навичок студентів спеціальності з дисциплін «Теорія і методика навчання базовим видам фізкультурно-спортивної діяльності»: футбол, баскетбол, бадмінтон, атлетизм, плавання, легка атлетика, аеробіка, теніс, види боротьби, а також забезпечення практичних занять з дисципліни «Спортивні споруди і обладнання». Щоденно понад 2000 студентів мають можливості займатися фізичною культурою, спортом, рекреацією. Пріоритетні завдання колективу кафедри фізичного виховання – формування системи знань з фізичної культури та здорового способу життя як невід’ємного елемента загальної культури особистості, оволодіння системою практичних умінь і навичок фізичної культури у професійній діяльності та відпочинку, забезпечення загальної і професійно-прикладної фізичної підготовленості студентів, підготовка спортсменів збірних команд університету з видів спорту та спортсменів високого рівня, підготовка фахівців з фізичної культури та спорту, конкурентоспроможних у суспільстві.

За 2010–2014 роки співробітники кафедри видали 62 публікації. З них 37 статей у фахових виданнях ВАК України та навчальний посібник з грифом МОН. Вони брали участь з доповідями на сесіях національних спортивних федерацій з легкої атлетики, вільної боротьби, бадмінтону, баскетболу, тенісу та армспорту. За останні шість років на кафедрі видано 4 навчальні посібники, 3 навчально-методичних посібники, 3 монографії. Кафедра продовжує роботу зі співпраці з розвитку та укріпленню контактів із фахівцями, які працюють у напрямку фізичної культури і спорту Харкова та його регіону, а також інших міст та регіонів України.

Сьогодні кафедра має потужний професійний викладацький склад, на якій працюють спеціалісти з фізичного виховання, спорту та рекреації, серед них є відомі фахівці, заслужені тренери України, тренери національних команд. Усі викладачі кафедри фізичного виховання мають науковий досвід з профілю кафедри та впроваджують у навчальний процес компетентнісний підхід і новітні педагогічні технології навчання, використовують досвід роботи у сфері фізичної культури і спорту. Навчальна, навчально-методична робота та підготовка фахівців в області фізичної культури та спорту на кафедрі фізичного виховання продовжує поступово рухатись вперед.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет