О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

#13-14 от 25.05.2004

Наука

Гранти і стипендії науковцям НТУ "ХПІ"
[І. Гаєвий.]

17 травня з нагоди святкування Дня науки України у Малому залі Будинку Рад відбулася урочиста зустріч голови Харківської облдержадміністрації Є.П. Кушнарьова з науковцями нашого регіону.

Нова роль викладача
[Професор О. Пономарьов.]

У реальній практиці своєї педагогічної діяльності окремі викладачі, особливо ті, що не обтяжують себе самоосвітою та своїм самовдосконаленням, змушені керуватись здебільшого тими принципами й нормами, що склались у колективі кафедри чи факультету та стихійно сформувались у них в процесі їх власної соціалізації, переважно під впливом прикладу їхніх наставників.

Открывать новые миры
[Профессор C. Пазынич.]

Современная логика изучает не только понятия, суждения, законы, категории, которые представляют научный интерес для логиков, философов, лингвистов, семантиков и др. специалистов в области мышления.


Студенческая жизнь

За високий рівень бойової майстерності
[Полковник Ігор Баркатов, начальник кафедри УПДП.]

Міністр оборони та Головнокомандувач Сухопутних військ Збройних Сил України вимагають постійного підвищення методичної майстерності випускників вищих навчальних закладів. У Харківському гвардійському ордена Червоної Зірки інституті танкових військ імені Верховної Ради України Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" кафедрою управління повсякденною діяльністю підрозділів було проведено дводенне методичне заняття за темою "Методика підготовки та проведення тактичного навчання зі взводом з бойовою стрільбою". Курсанти 3 курсу командного факультету навчалися напередодні іспиту з дисципліни "Бойова підготовка та методика її проведення у підрозділах".

Как я ездил в Киев на "LG-Эврику"
[Дмитрий Рожевский, студент группы ХМ-52.]

Всем известная игра "LG-Эврика", на которую я так хочу попасть, и которая предлагает большие возможности в плане посещения Киева и тренировки мозга, проводила 21 апреля предварительное тестирование. И мне довелось принять в ней посильное участие.

Розвиваємо військову науку
[Полковник А. Янчик, начальник інженерного факультету.]

До складу інженерного факультету інституту танкових військ входить такий структурний підрозділ, як науково-дослідна лабораторія "Озброєння та техніка танкових військ". Очолює її старший науковий співробітник підполковник Олег Валерійович Стаховський.


Олимпиады и конкурсы

Всеукраїнська олімпіада з електротехніки - 2004
[С. Кожемякин, ст. викладач кафедри загальної електротехніки.]

22 квітня підведенням підсумків та нагородженням завершила свою роботу Всеукраїнська студентська олімпіада з електротехніки, що в шосте проводилась у нашому університеті. Право називатися найсильнішим з 20 по 22 квітня виборювали 45 її учасників із 22 вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації з 14 міст усіх регіонів нашої держави. Порівняно з минулими роками, цього року до нас приїхали краще підготовлені студенти.

страницы: 1, 2, 3, 4

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет