О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Співпраці – бути!


#6 от 26.03.2021

Успішно пройшли переговори між  керівниками підприємства ТОВ «Харків Хімпром» та НТУ «ХПІ» (на знімку). Зокрема обговорювалися питання підготовки фахівців для роботи в компанії, розвиток Кластера хімічної промисловості Харківської області, а також створення сучасного наукового центру, де будуть розробляти нові технології та продукти.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол зазначив, що наш університет готовий до співпраці, і запропонував використовувати мотиваційний досвід дуального партнерства з компанією «Південкабель», а саме: з третього курсу студенти мають можливість навчатися і паралельно працювати на профільному підприємстві, отримуючи заробітну платню.

Директор «Харків Хімпрому» Олександр Тимофєєв відзначив нестачу молодих фахівців, які могли б закріпитися на підприємстві і в подальшому працювати.

 – Ми активно співпрацюємо з кафедрою технології пластичних мас і біологічно активних полімерів, але цього вже недостатньо. Наша компанія активно розширює сферу діяльності (мікродобрива, виробництво дезрозчинів), нам потрібні кваліфіковані кадри. Харківський регіон славиться розвиненою хімічною і фармацевтичною промисловістю. Одна з наших ідей – створити замкнутий цикл: від виробництва сировини до поширення готових виробів.

Під час зустрічі обговорили участь НТУ «ХПІ» у розвитку Кластера хімічної промисловості Харківської області і його «серця» – RnD центру. За словами глави кластера Олександра Тимофєєва, мова йде про науковий центр, де будуть розроблятися нові технології та продукти. Наш університет уже має досвід участі в кластерах різної спеціалізації і готовий стати майданчиком для подібного центру.

Фактично наш університет охоплює весь хімічний сектор регіону в галузі підготовки фахівців для промисловості, – сказав Євген Сокол. – І ми раді співпраці, готові підтримати цю ініціативу. Треба будувати новий світ і нові технології!

Фото Валерія Таємницького.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет