О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Пам’яті Бориса Євгеновича Патона


[Владислав Нестеренко]
#13-14 от 23.12.2020

З 27 листопада по 10 грудня в нашому університеті відбулася серія семінарів «Патонівська школа та науково-технічний прогрес», присвячених пам’яті Бориса Євгеновича Патона. Серед їх організаторів – Академія військово-історичних наук і козацтва, Всеукраїнська громадська організація «Товариство зварників України». До цієї події було підготовлено виставку бібліографічних видань та фотоматеріалів.

27 листопада в Музеї історії ХПІ відбулося відкриття семінарів, у якому брали участь проректор професор Андрій Марченко; декан факультету СГТ, професор Андрій Кіпенський; директор музею Ганна Бистріченко, представники кафедри зварювання: її завідувач професор Віталій Дмитрик, професор Микола Єфіменко, аспірант Павло Ситников та запрошені гості.

8 грудня в межах дисципліни «Вступ до спеціальності» студенти першого курсу кафедри зварювання відвідали музей та ознайомилися з тематичною виставкою, присвяченою життю та діяльності династії Патонів.

10 грудня семінар було продовжено у науково-технічній бібліотеці університету, а до його роботи запрошено представників наукових, громадських та промислових організацій, серед яких – старший науковий співробітник Інституту радіофізики та електроніки ім. О. Я. Усикова Віктор Данилович Ерьомко; професор Олександр Дмитрович Сердюк; голова комітету з комерціалізації наукових досліджень та інноваційних технологій регіональної торгово-промислової палати Петро Михайлович Шевченко; інженер та винахідник Віктор Іванович Кривчиков; завідувач навчально-дослідного комплексу металознавства та зварювання Харківського машинобудівного коледжу Анатолій Головня.

Організатори семінарів висловлюють подяку ректорату, керівництву музею та науково-технічної бібліотеки університету за можливість реалізації ініціатив молодих учених.

Підготував Владислав Нестеренко.

Фото Валерія Таємницького.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет