Пам’яті Бориса Євгеновича Патона

[Владислав Нестеренко]
#13-14 от 23.12.2020

З 27 листопада по 10 грудня в нашому університеті відбулася серія семінарів «Патонівська школа та науково-технічний прогрес», присвячених пам’яті Бориса Євгеновича Патона. Серед їх організаторів – Академія військово-історичних наук і козацтва, Всеукраїнська громадська організація «Товариство зварників України». До цієї події було підготовлено виставку бібліографічних видань та фотоматеріалів.

27 листопада в Музеї історії ХПІ відбулося відкриття семінарів, у якому брали участь проректор професор Андрій Марченко; декан факультету СГТ, професор Андрій Кіпенський; директор музею Ганна Бистріченко, представники кафедри зварювання: її завідувач професор Віталій Дмитрик, професор Микола Єфіменко, аспірант Павло Ситников та запрошені гості.

8 грудня в межах дисципліни «Вступ до спеціальності» студенти першого курсу кафедри зварювання відвідали музей та ознайомилися з тематичною виставкою, присвяченою життю та діяльності династії Патонів.

10 грудня семінар було продовжено у науково-технічній бібліотеці університету, а до його роботи запрошено представників наукових, громадських та промислових організацій, серед яких – старший науковий співробітник Інституту радіофізики та електроніки ім. О. Я. Усикова Віктор Данилович Ерьомко; професор Олександр Дмитрович Сердюк; голова комітету з комерціалізації наукових досліджень та інноваційних технологій регіональної торгово-промислової палати Петро Михайлович Шевченко; інженер та винахідник Віктор Іванович Кривчиков; завідувач навчально-дослідного комплексу металознавства та зварювання Харківського машинобудівного коледжу Анатолій Головня.

Організатори семінарів висловлюють подяку ректорату, керівництву музею та науково-технічної бібліотеки університету за можливість реалізації ініціатив молодих учених.

Підготував Владислав Нестеренко.

Фото Валерія Таємницького.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет