О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ксенія Мінакова: молодий науковець, викладач, переможець


[Богдан Стисло, голова Ради молодих науковців НТУ «ХПІ»]
#13-14 от 23.12.2020

Ксенія Мінакова – доцент кафедри фізики, виконує обов’язки голови ради молодих науковців інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ». Вона з легкістю поєднує наукову, викладацьку, організаційну та профорієнтаційну роботу. Ксенія постійно підвищує свою викладацьку майстерність, зокрема, переймаючи досвід у закордонних колег. Вона є членом Міжнародного оптичного товариства (OSA) та Міжнародного товариства з оптики та фотоніки (SPIE). Саме за її ініціативи та під безпосереднім керівництвом молоді науковці-політехніки організували та провели XVI Міжнародну конференцію з практичної науки «Hands-on Science». Захід об’єднав популяризаторів науки і STEM-освіти світового рівня (США, Велика Британія, Уругвай, Гана, Чеська Республіка, Португалія). Сьогодні наш університет має суттєві напрацювання в напрямку популяризації STEM-освіти серед школярів: науково-популяризаційні проекти, які стали вже для нас традиційними – «Канікули з Політехом», «Суботи з Політехом», «Science is Fun!», «Вулична Фізика» та Hands-on-Science. Без перебільшення можна сказати: засновником цього напрямку стала саме Ксенія.

Її наукові здобутки також неодноразово відзначалися як у нашому університеті, так і загальнодержавними конкурсами. Ксенія Мінакова є лауреатом іменної стипендії Харківської обласної держадміністрації імені К. Д. Синельникова в галузі фізики і астрономії для молодих вчених. Лише цього року вона здобула перше місце в конкурсах «Кращий молодий науковець НТУ «ХПІ», «Найкращий молодий науковець Харківщини» та стала стипендіатом Кабінету Міністрів України! Ксенія із задоволенням долучається до рецензування наукових статей, в тому числі, в Міжнародних журналах, є редактором науково-популярного онлайн журналу.

Вона шанобливо ставиться до студентів, намагаючись простими словами та з залученням конкретних життєвих прикладів пояснити лекційний матеріал зі своєї дисципліни – фізики; із задоволенням долучається до керування науковими роботами Малої академії наук.

Тож, із впевненістю можу сказати, що Ксенія Мінакова – одна з найактивніших молодих науковців нашого університету!

Богдан Стисло, голова Ради молодих науковців НТУ «ХПІ», доцент кафедри промислової та біомедичної електроніки.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет