О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Натхнення та творчого довголіття!


#13-14 от 23.12.2020

16 листопада виповнилося 80 років видатному вченому, фахівцю в галузі техніки високих напруг та великих імпульсних струмів, лауреату Державної премії України, старшому науковому співробітнику НДПКІ «Молнія» Ю. С. Немченку.

Юрій Семенович закінчив ХПІ у 1962 році за спеціальністю «Ізоляційна та кабельна техніка» і розпочав трудовий шлях в науково-дослідній лабораторії ТВН і ПТ, яка переросла згодом у Науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Молнія» НТУ «ХПІ». У часи СРСР під керівництвом та за безпосередньої участі Ю. С. Немченка розроблено понад 100 варіантів унікальних первинних перетворювачів сильних імпульсних електричних і магнітних полів, великих струмів і високих напруг наносекундного та мікросекундного діапазонів. Відмінна особливість цих перетворювачів – технічна простота і унікальна надійність, що забезпечує їх довговічність і працездатність.

Розробленими в НДПКІ «Молнія» засобами вимірювальної техніки оснащені практично всі спеціалізовані випробувальні центри України і країн СНД, у тому числі унікальні, найбільші в Європі і Азії високовольтні установки: «Сплав», «ЕФЕС», «Квант» і «ГІНТ-12-30». Особливо слід відзначити створення універсального багатоканального вимірювального комплексу «ІУ-Сіть-1М».

Зараз Ю. С. Немченко керує роботами з випробувань бортового обладнання літаків, його досягнення відзначені багатьма державними нагородами, в тому числі Державною премією України в галузі науки і техніки.

Від щирого серця вітаємо Юрія Семеновича з ювілеєм та бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення, довгих і щасливих років життя! Нехай і далі Ваша професійна діяльність наповнюється задоволенням від витончених рішень та практичних результатів!

Колектив НДПКІ «Молнія» НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет