О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

«Проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Харківській області»


[Професор Василь Россіхін]
#17 от 15.10.2019

«Проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Харківській області»

Науково-практична конференція під такою назвою відбулася 26 вересня в Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка. Серед організаторів форуму – Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації, Управління розвитку промисловості ХОДА, Харківська обласна рада Товариства винахідників і раціоналізаторів та ін. У пленарному засіданні конференції, присвяченої Дню винахідника і раціоналізатора України, який відзначають у третю суботу вересня, взяли участь автори, науковці, освітяни та студенти провідних вишів Харкова, представники Харківської облдержадміністрації, Товариства винахідників.

Учасники конференції заслухали 33 доповіді з актуальних питань. Наш університет представляли науковці та студенти: магістрант, стипендіат Президента України Павло Ситников разом із к. т. н, доцентом кафедри зварювання О. В. Крахмальовим звітували про «Розробки та інновації науково-виробничої фірми «Зварконтакт». Професор кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин, к. т. н. О. І. Савченко розповіла про «Відкриті інновації» як ключовий фактор розвитку екосистем регіону»; д. мед. н., професор кафедри біотехнології, біофізики та аналітичної хімії В. В. Россіхін підготував доповідь «З історії винахідництва: створення першого у світі водневого двигуна – м. Ленінград, 1941рік».

15 науковців і винахідників одержали Почесні грамоти від Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації. Не оминули увагою і здобутки політехніків. За високий професіоналізм, активну винахідницьку діяльність, виховання молодих новаторів нагородили О. В. Крахмальова та П. Ситникова.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет