«Проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Харківській області»

[Професор Василь Россіхін]
#17 от 15.10.2019

«Проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Харківській області»

Науково-практична конференція під такою назвою відбулася 26 вересня в Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка. Серед організаторів форуму – Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації, Управління розвитку промисловості ХОДА, Харківська обласна рада Товариства винахідників і раціоналізаторів та ін. У пленарному засіданні конференції, присвяченої Дню винахідника і раціоналізатора України, який відзначають у третю суботу вересня, взяли участь автори, науковці, освітяни та студенти провідних вишів Харкова, представники Харківської облдержадміністрації, Товариства винахідників.

Учасники конференції заслухали 33 доповіді з актуальних питань. Наш університет представляли науковці та студенти: магістрант, стипендіат Президента України Павло Ситников разом із к. т. н, доцентом кафедри зварювання О. В. Крахмальовим звітували про «Розробки та інновації науково-виробничої фірми «Зварконтакт». Професор кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин, к. т. н. О. І. Савченко розповіла про «Відкриті інновації» як ключовий фактор розвитку екосистем регіону»; д. мед. н., професор кафедри біотехнології, біофізики та аналітичної хімії В. В. Россіхін підготував доповідь «З історії винахідництва: створення першого у світі водневого двигуна – м. Ленінград, 1941рік».

15 науковців і винахідників одержали Почесні грамоти від Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації. Не оминули увагою і здобутки політехніків. За високий професіоналізм, активну винахідницьку діяльність, виховання молодих новаторів нагородили О. В. Крахмальова та П. Ситникова.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет