О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Політехніки на міжнародних семінарах в Італії


[Марина Шульга]
#14 от 28.08.2019

У травні цього року аспіранти кафедри «Радіоелектроніка» 2-го і 3-го року навчання за спеціальністю 104 «Фізика і астрономія» Марина Шульга і Артем Резниченко (на знімку) взяли участь у міжнародних наукових семінарах з космічної погоди та іоносферного прогнозування для роботи глобальної супутникової системи навігації (GNSS) в країнах, що розвиваються («International Space Weather Initiative Workshop 2019» та «Workshop on Ionospheric Forecasting for GNSS Operations in Developing Countries: Findings and Challenges»).

Семінари проводилися в м. Трієст (Італія) на базі Міжнародного Центру Теоретичної фізики (ICTP) в партнерстві з Міжнародним комітетом по GNSS (ICG), Управлінням ООН з питань космічного простору (UNOOSA), Інститутом наукових досліджень (ISR) Бостонського коледжу, Науковим комітетом з сонячно-земної фізики (SCOSTEP), Національним управлінням з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA), Європейським космічним агентством (ESA).

Участь у таких міжнародних наукових семінарах – прекрасна можливість для навчання студентів, молодих вчених, аспірантів та інженерів із країн Азії, Африки, Європи, Північної та Південної Америки, які займаються дослідженнями в області сонячної та космічної фізики. Молоді спеціалісти також могли представити результати своїх наукових досліджень.

За цей час молоді вчені нашого університету Марина та Артем розширили теоретичні знання в області сонячної фізики, в методах прогнозування поведінки космічної погоди, ознайомилися з новими дослідженнями сонячно-земних зв’язків та впливу факторів космічної погоди (геомагнітних збурень і сплесків потужного радіовипромінювання Сонця) на глобальні навігаційні супутникові системи (GNSS) та інші мережі зв’язку та енергопостачання на Землі. Прослухали лекції відомих вчених в області космічної фізики (Dr. Patricia Doherty, Prof. Sandro Radicella, Dr. Nat Gopalswamy, Dr. Pal Brekke, Dr. Keith Groves, Dr. Kazuo Shiokawa, Dr. Christine Amory-Mazaudier, Dr. Anthea Coster та ін.). Узяли участь в обговоренні результатів досліджень з іншими учасниками семінарів та зав’язали нові знайомства, як з молодими так і з досвідченими вченими та фахівцями в галузі космічної науки і техніки.

Як приємний бонус учасники отримали безліч позитивних емоцій від перебування у мальовничому та затишному італійському містечку Трієст, яке вважається перлиною Адріатики та кавовою столицею Італії і славиться прекрасною архітектурою, стародавніми вуличками, дивовижними морськими пейзажами та неймовірним видом на Адріатичне море.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет