О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо з присудженням грантів Президента України!


#7-8 от 14.04.2017

Троє молодих вчених Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» отримають гранти Президента України для підтримки своїх наукових досліджень в 2017 році. Згідно з проектом Розпорядження Президента України грант на загальну суму 3 млн. 540 тис. гривень нададуть 54-м молодим українським вченим. Документ був прийнятий Кабінетом Міністрів України 22 березня 2017 року.

За інформацією Міністерства освіти і науки України гроші на ці гранти вже зарезервовані в державному бюджеті на 2017 рік.

Бачити перспективу, розраховуючи на підтримку держави

Доцент кафедри радіоелектроніки, к. т. н. Олена Левон закінчила аспірантуру НТУ «ХПІ» (АП факультет), є власником патенту, викладає навчальні курси «Інтелектуальні системи керування», «Радіоавтоматика», «Комп’ютерне конструювання» на кафедрі радіоелектроніки нашого університету. Її проект «Прикладні рішення комплексного активного впливу на втрати електроенергії та її якість у розподільчих електромережах України», підготовлений під керівництвом професора, директора Інституту «Іоносфера» І. Ф. Домніна, спрямований на створення новітніх та ресурсозберігаючих технологій в енергетиці, промисловості та агропромисловому комплексі.

«Мета роботи, – розповідає Олена, – полягає в розвитку теоретичних засад та розробці структур, схемотехніки та спеціального програмного забезпечення пристроїв силової електроніки для комплексного вирішення проблеми зменшення втрат електричної енергії та забезпечення відповідності показників її якості у розподільчих електромережах України, у тому числі у мережах MICROGRID, діючим стандартам України. Буде проведений аналіз існуючих методів обчислення енергетичних показників електротехнічного обладнання та показників якості електричної енергії».

Зазначимо, що цією темою доцент О. Левон займалася у своїй дисертаційній роботі, результати досліджень були опубліковані у численних наукових працях. «Проект я подавала на початку минулого року, готувала його майже місяць, – каже Олена, – це мій перший грант і зараз я відчуваю відповідальність, адже завдання треба виконати до кінця 2017 року. Хочеться, щоб молоді спеціалісти та вчені бачили у нашій країні перспективу свого розвитку, могли розраховувати на підтримку держави. На своєму прикладі я показала, що це можливо! Бажаю всім молодим науковцям свого любимого НТУ «ХПІ» бути активними пошукувачами подібних грантів, проявляти свої можливості для досягнення цілей!»

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет