Вітаємо з присудженням грантів Президента України!

#7-8 от 14.04.2017

Троє молодих вчених Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» отримають гранти Президента України для підтримки своїх наукових досліджень в 2017 році. Згідно з проектом Розпорядження Президента України грант на загальну суму 3 млн. 540 тис. гривень нададуть 54-м молодим українським вченим. Документ був прийнятий Кабінетом Міністрів України 22 березня 2017 року.

За інформацією Міністерства освіти і науки України гроші на ці гранти вже зарезервовані в державному бюджеті на 2017 рік.

Бачити перспективу, розраховуючи на підтримку держави

Доцент кафедри радіоелектроніки, к. т. н. Олена Левон закінчила аспірантуру НТУ «ХПІ» (АП факультет), є власником патенту, викладає навчальні курси «Інтелектуальні системи керування», «Радіоавтоматика», «Комп’ютерне конструювання» на кафедрі радіоелектроніки нашого університету. Її проект «Прикладні рішення комплексного активного впливу на втрати електроенергії та її якість у розподільчих електромережах України», підготовлений під керівництвом професора, директора Інституту «Іоносфера» І. Ф. Домніна, спрямований на створення новітніх та ресурсозберігаючих технологій в енергетиці, промисловості та агропромисловому комплексі.

«Мета роботи, – розповідає Олена, – полягає в розвитку теоретичних засад та розробці структур, схемотехніки та спеціального програмного забезпечення пристроїв силової електроніки для комплексного вирішення проблеми зменшення втрат електричної енергії та забезпечення відповідності показників її якості у розподільчих електромережах України, у тому числі у мережах MICROGRID, діючим стандартам України. Буде проведений аналіз існуючих методів обчислення енергетичних показників електротехнічного обладнання та показників якості електричної енергії».

Зазначимо, що цією темою доцент О. Левон займалася у своїй дисертаційній роботі, результати досліджень були опубліковані у численних наукових працях. «Проект я подавала на початку минулого року, готувала його майже місяць, – каже Олена, – це мій перший грант і зараз я відчуваю відповідальність, адже завдання треба виконати до кінця 2017 року. Хочеться, щоб молоді спеціалісти та вчені бачили у нашій країні перспективу свого розвитку, могли розраховувати на підтримку держави. На своєму прикладі я показала, що це можливо! Бажаю всім молодим науковцям свого любимого НТУ «ХПІ» бути активними пошукувачами подібних грантів, проявляти свої можливості для досягнення цілей!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет