О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Конференція юних науковців


[Вікторія Козуб]
#17-18 от 17.10.2012

Науково-технічна конференція для доуніверситетської молоді з такою назвою вже 10 років поспіль проводиться в НТУ «ХПІ». Саме тут починаються перші, уже серйозні, наукові дослідження, виступи та перемоги школярів 9–11 класів.

Цього року вона пройде уже в 11-те. Метою заходу є пошук та підтримка учнів, які проявляють інтерес до науково-дослідницької діяльності в галузі сучасних інноваційних технологій та технічних наук.

Із кожним роком кількість учасників конференції, її рівень та популярність помітно зростають, зазначають члени оргкомітету. Так, у 2011 році у ній взяли участь учні вже 85 ліцеїв, гімназій та ЗОШ. Крім того, до роботи в конференції були залучені співробітники та методисти територіального відділення Малої академії наук України, наукові співробітники та викладачі вищих навчальних закладів. Тут було заслухано понад 180 доповідей.

У цьогорічній конференції відбулися деякі незначні зміни у правилах. Якщо раніше продемонструвати свої роботи могли учні, починаючи з 7-го класу, то відтепер ці виміри дещо звузилися, адже до виступів допускаються учасники з 9–11 класів. Оргкомітет пояснює це тим, що кожен учасник повинен добре розуміти та максимально орієнтуватися у тематиці своєї роботи.

Зазвичай, участь у конференції беруть усі потенційні претенденти, що подають заявки, але заслуховуються тільки ті роботи, що носять прикладний характер. Інтерес, виявлений до конференції з боку школярів та викладачів НТУ «ХПІ», показує доцільність продовження та розвитку такої роботи з молоддю та організації конференцій у наступному навчальному році. Адже це стимулює їх безпосередньо до знань, нових наукових звершень та досягнень, що дають неабиякий імпульс для розробки та реалізації нових проектів та ідей.

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет