О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

#17-18 от 17.10.2012

Передовица

«Кирпичовські читання» – Всеукраїнська науково-практична конференція
14 листопада в нашому вузі відбудуться чергові Читання, але вже у ранзі Всеукраїнської науково-практичної конференції – «Кирпичовські читання з історії науки і техніки». Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у цьому науковому форумі.
Університетська наука – вагомий фактор інноваційного розвитку держави
Ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Заслужений діяч науки і техніки України, Заслужений працівник вищої школи України, академік Академії інженерних наук та Академії наук вищої школи, лауреат Державної премії України, почесний академік Академії педагогічних наук України, кавалер ордена князя Ярослава Мудрого, Почесний громадянин Харкова, доктор технічних наук, професор Леонід Товажнянський.

Наука

Нагороди «Нового часу» – політехнікам статья с фото
[Л. Тижненко, начальник відділу науково-технічної інформації НДЧ]
27–29 вересня 2012 року Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» отримав два кубки, а також дві золоті та дві срібні медалі у VIII Міжнародному салоні винаходів і нових технологій «Новий час» та у VII Міжнародному конкурсі молодіжних інновацій і розробок «Новий час» (м. Севастополь). Слід відзначити, що Севастопольський салон «Новий час» є престижним не лише в Україні, а й за її межами.
Для української і світової енергетики статья с фото
[Професор А. Бойко, завідувач кафедри турбінобудування, лауреат Державної премії України]
Наш університет має три об’єкти, які становлять національне надбання України.
Гранти для молодих вчених та студентів НТУ «ХПІ» статья с фото
[В. Пуляєв, координатор проекту від України]
Норвезький центр міжнародного співробітництва в галузі вищої освіти за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії та в рамках програми «Євразія» виділив Україні на 2012–2014 рр. грант у розмірі 3,4 млн. грн. для виконання міжнародного проекту під назвою «Норвезько-українське співробітництво, спрямоване на стійкий розвиток освітнього процесу при дослідженні навколоземного космічного простору».
Подтверждаем гениальные предвидения учителей статья с фото
[Профессор А. Пугачев]
В 30-х годах прошлого столетия в Харькове начался «золотой век» физики. В 1929, 1931, 1934 годах здесь состоялись первые Всесоюзные, а, по сути, международные конференции с участием всех физиков-теоретиков Союза и известных иностранных ученых. Дважды приезжал в Харьков Нильс Бор.
Эталон РЭМП НИПКИ «Молния» НТУ «ХПИ» статья с фото
[Профессор В. Кравченко, директор НИПКИ «Молния»]
На протяжении более 50 лет Научно исследовательский и проектно-конструкторский институт «Молния» Национального технического университета «Харьковский политехнический институт» (НИПКИ «Молния») является ведущей организацией сначала в СССР, а сейчас в СНГ, в области создания, изготовления и эксплуатации уникальных высоковольтных импульсных установок (ВИУ) предельных параметров, предназначенных для моделирования мощных электромагнитных помех (ЭМП) естественного и искусственного происхождения, например, молниевого разряда.
страницы: 1, 2, 3, 4

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет