О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Науково-практичний журнал «Електротехніка і Електромеханіка»


[І. Гаєвий]
#17 от 30.09.2008

Науково-практичний журнал «Електротехніка і Електромеханіка»

був започаткований у квітні 2002 року. Він зареєстрований у Державному комітеті інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України. Журнал видається українською, російською та англійською мовами, має 10 друкованих аркушів.

Головним редактором «Електротехніки і Електромеханіки» є професор кафедри електричних апаратів НТУ «ХПІ» Б.В. Клименко. До редколегії також входять відомі вчені і спеціалісти як нашого університету – директор НДПКІ «Молнія», професор В.І. Кравченко, начальник відділу НДПКІ «Молнія» М.І. Баранов, професор кафедри вищої математики Ю.В. Батигін, професор кафедри теоретичних основ електротехніки В.М. Боєв, професор, член-кореспондент НАНУ, завідувач кафедри електричних станцій Г.К. Вороновський, професор, завідувач кафедри загальної електротехніки В.Г. Данько, професор, завідувач кафедри електричних апаратів В.С. Лупіков та ін., так і інших вузів та НДІ України – академік НАНУ, директор ІЕД НАНУ, професор О.В. Кириленко, професор, завідувач кафедри електромеханіки НТУУ «КПІ» В.Ф. Шинкаренко та ін.

«Спочатку наш журнал виходив щоквартально, а з 2006 року – 6 разів на рік. З першого номера він був зареєстрований у ВАК України, а у 2003-му став передплатним, – розповідає головний редактор журналу Борис Володимирович Клименко. – У нашому виданні є публікації і студентів, і аспірантів, і вчених та спеціалістів. І причому не тільки з України. Свої статті нам надсилали вчені Росії, Азербайджану, Ізраїлю та інших країн. У кожному номері є публікації про історію електротехніки, а також про видатних фахівців цієї галузі. Серед авторів цієї рубрики слід особливо виділити начальника відділу НДПКІ «Молнія» М.І. Баранова. Через журнал ми поздоровляємо з ювілеями своїх постійних авторів.

Уже кілька років ми співпрацюємо зі Всеросійським інститутом наукової і технічної інформації Російської академії наук. Це дуже відомий і потужний науковий заклад, який видає реферативні журнали з усіх галузей науки і техніки. Ми надсилаємо їм номери нашого журналу, а вони деякі із статей реферують і публікують реферати у своїх виданнях. До речі, ініціювали це співробітництво самі москвичі.

У своїй редакційній політиці ми дотримуємося принципу свободи слова, хоч іноді доводиться відзначати, що не згодні з думкою автора. Зараз у нас є понад 100 передплатників, за кошти яких і друкується видання, розповсюдження журналу здійснюється через Укрпошту. Колектив редакції невеликий, але дружний: секретар редакції – Н.Р. Злуніцина, а технічним редагуванням займається В.Л. Ємельянов – старший викладач нашої кафедри».

У редакції, як і у кожного творчого колективу, багато планів на майбутнє. Борис Володимирович упевнений, що журнал уже давно зайняв свою нішу у спеціалізованих виданнях у галузі електротехніки та електромеханіки. Ми бажаємо редакції нових успіхів та ідей для розвитку журналу!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет