Науково-практичний журнал «Електротехніка і Електромеханіка»

[І. Гаєвий]
#17 от 30.09.2008

Науково-практичний журнал «Електротехніка і Електромеханіка»

був започаткований у квітні 2002 року. Він зареєстрований у Державному комітеті інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України. Журнал видається українською, російською та англійською мовами, має 10 друкованих аркушів.

Головним редактором «Електротехніки і Електромеханіки» є професор кафедри електричних апаратів НТУ «ХПІ» Б.В. Клименко. До редколегії також входять відомі вчені і спеціалісти як нашого університету – директор НДПКІ «Молнія», професор В.І. Кравченко, начальник відділу НДПКІ «Молнія» М.І. Баранов, професор кафедри вищої математики Ю.В. Батигін, професор кафедри теоретичних основ електротехніки В.М. Боєв, професор, член-кореспондент НАНУ, завідувач кафедри електричних станцій Г.К. Вороновський, професор, завідувач кафедри загальної електротехніки В.Г. Данько, професор, завідувач кафедри електричних апаратів В.С. Лупіков та ін., так і інших вузів та НДІ України – академік НАНУ, директор ІЕД НАНУ, професор О.В. Кириленко, професор, завідувач кафедри електромеханіки НТУУ «КПІ» В.Ф. Шинкаренко та ін.

«Спочатку наш журнал виходив щоквартально, а з 2006 року – 6 разів на рік. З першого номера він був зареєстрований у ВАК України, а у 2003-му став передплатним, – розповідає головний редактор журналу Борис Володимирович Клименко. – У нашому виданні є публікації і студентів, і аспірантів, і вчених та спеціалістів. І причому не тільки з України. Свої статті нам надсилали вчені Росії, Азербайджану, Ізраїлю та інших країн. У кожному номері є публікації про історію електротехніки, а також про видатних фахівців цієї галузі. Серед авторів цієї рубрики слід особливо виділити начальника відділу НДПКІ «Молнія» М.І. Баранова. Через журнал ми поздоровляємо з ювілеями своїх постійних авторів.

Уже кілька років ми співпрацюємо зі Всеросійським інститутом наукової і технічної інформації Російської академії наук. Це дуже відомий і потужний науковий заклад, який видає реферативні журнали з усіх галузей науки і техніки. Ми надсилаємо їм номери нашого журналу, а вони деякі із статей реферують і публікують реферати у своїх виданнях. До речі, ініціювали це співробітництво самі москвичі.

У своїй редакційній політиці ми дотримуємося принципу свободи слова, хоч іноді доводиться відзначати, що не згодні з думкою автора. Зараз у нас є понад 100 передплатників, за кошти яких і друкується видання, розповсюдження журналу здійснюється через Укрпошту. Колектив редакції невеликий, але дружний: секретар редакції – Н.Р. Злуніцина, а технічним редагуванням займається В.Л. Ємельянов – старший викладач нашої кафедри».

У редакції, як і у кожного творчого колективу, багато планів на майбутнє. Борис Володимирович упевнений, що журнал уже давно зайняв свою нішу у спеціалізованих виданнях у галузі електротехніки та електромеханіки. Ми бажаємо редакції нових успіхів та ідей для розвитку журналу!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет