О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

23 лютого - День захисників Вітчизни


[Ректорат, Рада ветеранів, профком співробітників та редакція газети "Політехнік"]
#3-4 от 20.02.2004

23 лютого, згідно з розпорядженням Президента Л.Д. Кучми в Україні відзначається День захисників Вітчизни. Це свято для всіх нас, і, в першу чергу, для тих, хто завоював Перемогу, хто ціною свого життя подарував усім нам мирне життя.

Не одне покоління людей виросло після великої Перемоги над фашистськими загарбниками. Багато з нас не знають жахів війни і це заслуга тих, хто в роки Великої Вітчизняної проявив на полі бою героїзм та високий патріотизм. Низький їм за це уклін!...

Отже, була здобута Перемога в ім'я життя, треба було відновлювати та відбудовувати країну. У перших лавах тих, хто це робив протягом багатьох років були і політехніки - учасники бойових дій та ветерани Великої Вітчизняної війни. Саме вони - спочатку студенти, а потім викладачі, професори, керівники кафедр та факультетів - внесли неоцінимий внесок в розбудову, в становлення та розквіт нашого університету.

Сьогодні в НТУ "ХПІ" працюють 39 учасників бойових дій та 100 учасників Великої Вітчизняної війни. У воєнне лихоліття на їх долю випали найтяжчі випробування, через які вони героїчно пройшли, відстоявши незалежність і свободу нашого народу. Самовіддано й продуктивно трудяться багато з них і зараз. На різних посадах вони являють собою приклад професіоналізму та творчої праці. Об'єднані Радою ветеранів університету, ці викладачі і співробітники ведуть велику виховну і патріотичну роботу зі студентами НТУ "ХПІ", молоддю і школярами міста.

Багатотисячний колектив нашого університету щиро вітає ветеранів Великої Вітчизняної зі святом та бажає їм міцного здоров'я, довгих літ щасливого та мирного життя!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет