23 лютого - День захисників Вітчизни

[Ректорат, Рада ветеранів, профком співробітників та редакція газети "Політехнік"]
#3-4 от 20.02.2004

23 лютого, згідно з розпорядженням Президента Л.Д. Кучми в Україні відзначається День захисників Вітчизни. Це свято для всіх нас, і, в першу чергу, для тих, хто завоював Перемогу, хто ціною свого життя подарував усім нам мирне життя.

Не одне покоління людей виросло після великої Перемоги над фашистськими загарбниками. Багато з нас не знають жахів війни і це заслуга тих, хто в роки Великої Вітчизняної проявив на полі бою героїзм та високий патріотизм. Низький їм за це уклін!...

Отже, була здобута Перемога в ім'я життя, треба було відновлювати та відбудовувати країну. У перших лавах тих, хто це робив протягом багатьох років були і політехніки - учасники бойових дій та ветерани Великої Вітчизняної війни. Саме вони - спочатку студенти, а потім викладачі, професори, керівники кафедр та факультетів - внесли неоцінимий внесок в розбудову, в становлення та розквіт нашого університету.

Сьогодні в НТУ "ХПІ" працюють 39 учасників бойових дій та 100 учасників Великої Вітчизняної війни. У воєнне лихоліття на їх долю випали найтяжчі випробування, через які вони героїчно пройшли, відстоявши незалежність і свободу нашого народу. Самовіддано й продуктивно трудяться багато з них і зараз. На різних посадах вони являють собою приклад професіоналізму та творчої праці. Об'єднані Радою ветеранів університету, ці викладачі і співробітники ведуть велику виховну і патріотичну роботу зі студентами НТУ "ХПІ", молоддю і школярами міста.

Багатотисячний колектив нашого університету щиро вітає ветеранів Великої Вітчизняної зі святом та бажає їм міцного здоров'я, довгих літ щасливого та мирного життя!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет