О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Студенти про євроінтеграцію України


[І. Гаєвой]
#11-12 от 16.05.2006

На знімку: група учасників пленарного засідання конференції.

25–26 квітня в нашому університеті відбулася регіональна науково-теоретична конференція «Європейський інтеграційний процес і Україна». Ще в березні був створений оргкомітет конференції, який очолив ректор НТУ «ХПІ», професор Л.Л. Товажнянський. Провідну роль в її організації та проведенні відіграли також кафедри соціально-гуманітарних наук нашого вузу.

У конференції взяли участь студенти, аспіранти та викладачі вузів України (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Донбаський державний технічний університет, Харківський національний педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди та ін.) і Росії (Бєлгородський державний університет).

Пленарне засідання конференції відкрив проректор, професор Ю.Д. Сакара. Він відзначив, що «...конференція спрямована на грунтовне осмислення студентами складних проблем євроінтеграційного процесу, місця і ролі України в ньому. Вона проводиться у рамках університетської програми з гуманізації вищої освіти і виховної роботи і має статус щорічної регіональної студентської науково-теоретичної конференції з актуальних проблем суспільного розвитку».

У перший день роботи конференції з доповідями виступили студенти М.Мастерна «Європейський вектор України: від минулого до сучасності»; В.Ларіонов «Порівняльна характеристика потенційних можливостей вступу України до ЄС і ЄЕП»; С.Пилипенко, О.Бистрікова «Молодь України і глобалізаційні процеси» та інші.

Після пленарного засідання учасники конференції працювали у секціях «Україна і європейський світ в історичному контексті» (голова – завідувач кафедри політичної історії В.І. Ніколаєнко), «Європейське політичне становище і Україна» (завідувач кафедри соціології та політології О.М. Поступной), «Соціально-філософські проблеми євроінтеграції» (завідувач кафедри філософії М.П. Требін) та ін.

Більш детальну інформацію про студентську конференцію читайте у наступному номері газети.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет