О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Винахід року


[Л. Кулакова, інженер І категорії відділу НТІ і ПЛР]
#12 от 18.05.2004

Професор кафедри технології жирів Микола Петрович Іхно став переможцем Всеукраїнського конкурсу “Винахід року”.

Наприкінці квітня у Києві відбулося урочисте засідання з нагоди святкування Міжнародного дня інтелектуальної власності. Під час засідання проходила церемонія нагородження переможців конкурсу “Винахід року-2003”. Микола Петрович Іхно одержав диплом переможця у номінації “Кращий винахід року - 2003 в галузі біотехнології та харчової промисловості” та сертифікат на право безоплатного користування послугами Інтернет-бірки промислової власності за винахід “Насіннєрушка - 2 ІХНО”. Унікальна конструкція насіннєрушки дозволяє суттєво - до 93 % підвищити кількість та якість насіння, що обрушується, та значно зменшити енерговитрати.

Професор М.П. Іхно є одним з провідних спеціалістів у нашій країні, Росії та Бєларусі в олійножировій галузі промисловості. Микола Петрович понад 20 років веде дослідження в напрямку одержання та використання безлушпинного ядра соняшника для виготовлення харчових продуктів. У колі його наукових інтересів як теоретичні дослідження нових технологій здобування і переробки жирів, так і практичні розробки, пов’язані із створенням спеціального технологічного обладнання.

Теоретичні та практичні дослідження Миколи Іхна відображені у 108 наукових роботах, із них 37 авторських свідоцтв і патентів, які впроваджуються і зараз.

Усі непересічні здобутки - результат копіткої праці, творчого натхнення, громадянської відповідальності.

Бажаємо, щоб винаходи професора М.П. Іхна й надалі знаходили визнання і широке застосування як у нашій державі, так і за її межами, що сприятиме подальшому економічному розвитку України.

Міцного Вам здоров’я, щастя, плідної діяльності на благо вітчизняної науки!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет