О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Конференція трудового колективу


[І. Гаєвий]
#7-8 от 28.03.2006

Профспілка

21 березня відбулася конференція трудового колективу НТУ «ХПІ», в якій взяли участь викладачі, завідувачі кафедр, декани, голови профкомів співробітників та студентів (А.Й. Фомін та А.О. Нагорний), голови профбюро факультетів нашого університету – всього 185 делегатів із 224 обраних. На конференцію була також запрошена заступник голови Харківського обкому профспілки працівників освіти та науки України Г.В. Катюхова.

Ректор, професор Л.Л. Товажнянський доповів делегатам про результати роботи університету за 2005 рік. Він докладно розповів присутнім про основні здобутки в усіх сферах діяльності нашого університету у 2005 році. «У минулому році Україна приєдналася до Болонського процесу, наш університет відзначив своє 120-річчя, був проведений благодійний вечір «Ренесанс», на якому було зібрано понад 2 млн. грн. на будівництво нового корпусу нашої бібліотеки. Ці історичні події відіграли значну роль у житті НТУ «ХПІ», – зазначив Леонід Леонідович. У своїй доповіді ректор розповів про ті заходи, що керівництво вузу приймає для розвитку ХПІ, наприклад, у сфері навчання – це підвищення якості освіти (відкриття нових спеціальностей, ліцензування та акредитація вже існуючих, контроль знань, перехід з 1 вересня 2006 р. на кредитно-модульну систему оцінки знань, згідно з вимогами Болонського процесу, проведення конкурсу бакалаврських, магістерських дипломних робіт, участь студентів-політехніків у Всеукраїнській олімпіаді з різних дисциплін та ін.), у видавничій діяльності – виконання програми «Підручник». Важливе місце у роботі ректорату займає також збільшення наукових досягнень наших вчених, міжнародне співробітництво, соціальний захист студентів та співробітників, працевлаштування випускників, розвиток спорту та ін.

Зі звітом про виконання пунктів колективного договору з боку профспілкового комітету виступив голова профкому співробітників А.Й. Фомін. «Договір між профкомом та ректоратом, який був укладений на два роки, має соціальну направленість. Ми прикладали максимум зусиль, щоб виконати всі його напрямки. Дуже важливе місце у нашій роботі займає соціальний захист співробітників та їх дітей, велику увагу ми приділяємо також активізації спортивно-масової діяльності», – зауважив Анатолій Йосипович. Слід зазначити, що вже втретє профком співробітників нашого університету відзначений грамотою та подякою, які отримав від Федерації профспілок України за кращу організацію оздоровлення наших дітей у спортивно-оздоровчих таборах у Алушті та Фігуровці. Це заслуга як самого профкому, так і ректорату, який постійно виділяє дотації на путівки до таборів, покращує там умови проживання.

Про виконання у 2005 році зобов’язань адміністрації перед колективом університету згідно з договором доповів ректор, професор Л.Л. Товажнянський. Він підкреслив, що ректорат і профком доклали всіх зусиль для вирішення багатьох соціальних проблем політехніків. Велику роботу у плані захисту інтересів студентів виконав і профком студентів. Його голова А.О. Нагорний розповів присутнім як про досягнення, так і про проблеми, що існують в діяльності цієї суспільної студентської організації.

Конференція трудового колективу ухвалила акт про хід виконання колективного договору за 2005 році, складений узгоджувальною комісією, яка перевіряла виконання всіх пунктів.

Робота, яку проводить профком співробітників нашого університету, відіграє важливу роль не тільки в НТУ «ХПІ», а й у Харківському регіоні. Підтвердженням цього є той факт, що у 2005 р. його голова А.Й. Фомін був обраний членом ЦК профспілки працівників освіти та науки України, а до 100-річчя профспілок Харківщини Анатолій Йосипович нагороджений медаллю «Профспілкова відзнака».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет