О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

І знову успіх!


[Професор Г. Семченко]
#24-25 от 25.10.2005

22–27 серпня 2005 року під Одесою було проведено ХІІІ міжнародну науково-технічну конференцію „Теорія і практика процесів подрібнення, розподілу, змішування та ущільнення матеріалів”. Організаторами конференції був наш університет спільно з Одеською національною морською академією (ОНМА), Національним гірничим університетом (НГУ, Дніпропетровськ) Міністерства освіти і науки України та Українським керамічним товариством.

Різнопланова тематика конференції залучила до участі науковців та по шукачів наукових ступенів, представників підприємств та фірм України, Росії, Молдови та Польщі. Всього в програму конференції було включено 55 доповідей, більш як 40 доповідачів представили на суд учасників конференції результати своїх досліджень за рік, що минув після попередньої конференції. Відрадно, що майже половину доповідачів складала наукова молодь – аспіранти, докторанти, молоді науковці. Серед учасників конференції були вчені, доктори та кандидати технічних наук, представники науково-дослідних інститутів НАН України, фірм та підприємств, які теж виступали із доповідями. У цьому році аспіранти та докторанти НТУ „ХПІ” взяли активну участь у конференції. Результати своїх науково-дослідних робіт представили аспіранти Л.А. Анголенко, Р.В. Кривобок, О.Я. Пітак, І.В. Городнічева, І.М. Опришко, О.М. Слепченко. Усі роботи викликали інтерес у слухачів, але треба відзначити, що саме результатами аспірантки Л.А. Анголенко „Вивчення фізико-механічних властивостей модифікованих Al2O3-SiC-C матеріалів” зацікавився представник ВАТ НВФ „Керамобетон-Вогнетрив” (м. С. Петербург), д. т. н. Ю.Е. Півінський – відомий учений в галузі керамічного матеріалознавства, який впроваджує новітні технології на підприємствах вогнетривкої промисловості. Він запропонував співробітництво у випробуванні розробок. Будемо сподіватися на розвиток і успіх подій.

Науково-технічна конференція пройшла на високому рівні. Матеріали конференції будуть опубліковані у черговому номері Вісника НТУ „ХПІ”, а декілька призерських робіт буде опубліковано в фахових московських журналах „Новые огнеупоры” та „Техническая кераміка и огнеупоры”.

Оргкомітет конференції висловлює щиру подяку спонсорам за фінансову (Глуховецький ГОК, ВАТ „Дніпрокаолін”, ВАТ УкрНДІВ ім. А.С. Бережного) та інформаційну (журнали „Новые огнеупоры” та „Техническая керамика и огнеупоры”) підтримку.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет