Зустріч ректорату зі старостами студентських груп

#24-25 от 25.10.2005

Зустріч ректорату зі старостами студентських груп

відбулася 20 жовтня. У дружній атмосфері бесіди, що набуває статусу традиційної, ректор НТУ „ХПІ”, професор Л.Л. Товажнянський розповів про основні наукові, навчальні та спортивні досягнення вузу, зміни в навчальних планах, про покращення умов у гуртожитках та оздоровлення студентів, зупинився окремо на проблемах приєднання до Болонського процесу та основних його вимогах, а також відповів на запитання студентів. До речі, проблеми, які порушили старости, дуже актуальні. Ось кілька запитань.

– Четвертий курс не отримав стипендію за літо. Ходять чутки, що це не законно...

– Шановні друзі, за законом, ми зобов’язані з бакалаврами укладати нові договори. Тому згідно з постановами Міністерства освіти і науки України, стипендія за липень і серпень не нараховується.

– У навчальних корпусах палять, що з цим робити?

– Згідно з наказом № 57 від 12.02.2001 Міносвіти паління заборонено не лише в корпусах, а взагалі на території навчального закладу. Ми впровадили чергування викладачів, будемо разом боротися з цією звичкою. Наприклад, Орган студентського самоврядування проводить акцію „Брось сигарету – получи конфету”...

– Чи буде бюджетний набір на воєнну кафедру?

– На жаль ні, Міністерство оборони відмінило бюджетний набір на ці кафедри.

Коли буде виплачена стипендія?

– Блискуче запитання! Звичайно, виплатимо. Доводжу до вашого відома, що ректор несе кримінальну відповідальність за це. Тому не хвилюйтеся, у вівторок почнемо виплати.

Було ще багато цікавих запитань, що турбують студентів, і не менше цікавих відповідей, тож для обох сторін зустріч була продуктивною.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет