Всеукраїнська олімпіада з електротехніки - 2004

[С. Кожемякин, ст. викладач кафедри загальної електротехніки.]
#13-14 от 25.05.2004

22 квітня підведенням підсумків та нагородженням завершила свою роботу Всеукраїнська студентська олімпіада з електротехніки, що в шосте проводилась у нашому університеті. Право називатися найсильнішим з 20 по 22 квітня виборювали 45 її учасників із 22 вищих навчальних закладів III і IV рівнів акредитації з 14 міст усіх регіонів нашої держави. Порівняно з минулими роками, цього року до нас приїхали краще підготовлені студенти.

Організаційний комітет на чолі з проректором НТУ “ХПІ”, професором Є.І. Соколом зробив, як і у минулі роки, усе від нього залежне, щоб Всеукраїнська олімпіада пройшла на належному їй високому рівні. Ми подбали про все: від поселення учасників олімпіади з інших міст у гуртожиток до заздалегідь зформованого складу висококваліфікованих конкурсної, апеляційної та мандатної комісій, до яких увійшли професори та доценти з міст Севастополь, Запоріжжя, Донецьк, Львів, Одеса, Суми, Горлівка, Тернопіль, Рівне та інші. Журі очолював заступник завідувача кафедри “Загальна електротехніка” НТУ “ХПІ” професор В.І. Мілих, а апеляційну - професор з Севастопольського Національного технічного університету В.К. Марігодов.

Учасники олімпіади відзначали, що задачі, у підготовці яких брали участь і іногородні викладачі, були дуже цікавими і оригінальними. А це результат неабиякого досвіду, що здобула кафедра за роки проведення олімпіад.

Серед переможців олімпіади є і наші політехніки. Вони вибороли друге і третє призові місця. Це Сергій Таран (МШ-31а) і, відповідно, Катерина Піковець (МШ-32а), які вивчали цю олімпійську дисципліну під керівництвом професора В.І. Мілих. До речі, кількість переможців та призерів Всеукраїнської олімпіади, яких підготував ций обдарований викладач за останні 6 років, досягла 10 чоловік.

Перше місце зайняв Олексій Клубань (Севастопольський Національний технічний університет). Друге місце з нашим Сергієм поділив Ігор Котов (Красноармійська філія Донецького Національного технічного університету). Третє - разом з Катериною вибороли Юрій Соляк (Національний університет “Львівська політехніка”) и В’ячеслав Ходос (Запорізький Національний технічний університет). Непогані знання з електротехніки продемонстрував іще один політехнік Роман Головатий, але, на жаль, до числа призерів він не увійшов.

Переможці, окрім почесних грамот, одержали цінні подарунки - стереомагнітола, годинники-радіоприймачі, радіоприймачі Thomson, письмові набори, щотижневики. Організатори олімпіади щиро вдячні ректоратові нашого університету на чолі з ректором, професором Леонідом Леонідовичем Товажнянським за кошти, виділені на організацію, проведення олімпіади та нагородження переможців.

Під час вручення нагород переможцям заступник голови оргкомітету олімпіади професор В.Г. Данько зазначив: “Незважаючи на те, що учасникам олімпіади були запропоновані до вирішення досить складні завдання, більшість з честю впоралася з ними. Відповідно до отриманих результатів вони і поділили поміж собою місця”.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет