О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Визначні досягнення в науці


[Олег Гриб, доктор технічних наук]
#1-2 от 10.02.2022

Свою науково-педагогічну діяльність професор Є.І. Сокол присвятив розробці перетворювачів електричної енергії, які генерують вищі гармоніки в електричні мережі, від яких живляться споживачі. У той же час Євген Іванович розробляв пристрої, що усувають ці гармоніки електричної енергії, це дозволило підвищувати якість електричної енергії в системах електропостачання. У даному напрямі було отримано значні результати, відображені у наукових роботах. Наприклад, за останній час за редакцією Є.І. Сокола вийшло понад 12 монографій, 11 підручників і навчальних посібників. Загалом під авторством Євгена Івановича опубліковано 310 наукових статей, отримано 43 патенти.

Вагомим досягненням професора Є.І. Сокола стало його обрання в 2012 році членом-кореспондентом Національної академії наук України та ректором Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» у 2015 році.

Професор Є.І. Сокол – лауреат премії ім. С.О. Лебедєва НАН України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки за створення оборотних гідроагрегатів Дністровської ГАЕС для підвищення ефективності об’єднаної енергетичної системи України. Наукові досягнення Євгена Івановича знані в світі, 65 його статей надруковані в міжнародних наукових журналах в базі Scopus. Професор Є.І. Сокол є організатором Міжнародної конференції IEEE KhPI Week on Advanced Technology, а результати його наукової роботи були відзначені Академією наук України як визначні досягнення в науці за 2021 рік.

Олег Гриб, доктор технічних наук, професор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет