О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Технологія SUN_ENERGY


#17 от 30.11.2021

Учасники розробки: Мешков Денис, доцент кафедри двигунів внутрішнього згоряння; Горячий Ярослав, директор автомобільного холдінгу «Соллі плюс»; Божко Едуард, аспірант кафедри двигунів внутрішнього згоряння.

Керівник: Хрипунов Геннадій, професор.

У проекті пропонується технологія використання сонячних батарей у вигляді плівки, яка наклеюється на основні поверхні електромобіля і включається в його енергетичну систему, а також нанесення на скло електромобіля плівкових інфрачервоних екранів, які дозволяють в жарку пору року зберігати прохолоду в салоні, а в холодну – тепло (товщина покриття 0,5 мкм).

Проект передбачає створення лабораторної моделі сонячних батарей на основі поліамідної плівки для експериментального вивчення її ефективності, розробку системи перетворення відновлюваної електричної енергії і накопичення її в акумуляторах транспортного засобу та створення макетного зразка електромобіля на базі серійного виробу, відпрацювання технології підключення сонячних батарей до енергосистеми транспортного засобу. Прототип може бути використаний при проведенні досліджень з визначення ефективності використання плівкових сонячних батарей в структурі системи енергозабезпечення сучасного електромобіля.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет