О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ступінь доктора філософії PhD отримують в НТУ «ХПІ»


#12 от 14.09.2021

Щедрою видалась весна – 2021 на захисти робіт на отримання ступеня «доктор філософії», а розпочиналося все у грудні 2019 року. Доктор філософії – це освітній і водночас перший науковий ступінь, який здобувається на третьому рівні вищої освіти на основі ступеня магістра або спеціаліста. За коментарем ми звернулися до завідувача відділу аспірантури, д. т. н., доцента Вікторії Володимирівни Штефан.

«Першим, хто в НТУ «ХПІ» отримав диплом доктора філософії (PhD), був Ігор Михайлович Коржов. Свою дисертаційну роботу «Пристрій контролю та діагностування стану промислових динамічних об’єктів» за спеціальністю «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» він виконував під керівництвом д. т. н., професора Р.П. Мигущенка. Захист відбувся 26 грудня 2019 року. І з того часу у нас успішно захищаються не лише науковці Харківського політехнічного, а й інших вищих навчальних закладів, підприємств. Приїздять до Харкова з Одеси, Бердянська, Маріуполя та інших міст України.

Для захисту кожної роботи і присудження ступеня «доктор філософії» створюється окрема спеціалізована вчена рада, склад якої пропонує навчальний заклад, а затверджує Міністерство освіти і науки. У нас достатня кількість докторів і кандидатів наук для створення таких рад, тому до НТУ «ХПІ» часто звертаються здобувачі освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» особливо з історії та археології, економіки, маркетингу. Найбільше захистів відбулося за такими спеціальностями: «Хімічна технологія та інженерія», «Менеджмент», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та «Озброєння та військова техніка».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет