Вітаємо!

#12 от 14.09.2021

Ректора Євгена Сокола

27 серпня ректору НТУ «ХПІ» професору Євгену Соколу була вручена найвища нагорода Міністерства освіти і науки України – нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення». Цю нагороду наш ректор отримав від міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета на урочистому засіданні в Києві, в якому взяли участь понад тридцять освітян і науковців України.

Зазначимо, що нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення» – заохочувальна відомча нагорода Міністерства освіти і науки України, яка має найвищий ступінь серед відзнак, введених МОН. Нагорода вручається з 2013 року.

Нагадаємо, що в кінці липня член-кореспондент НАН України, професор, ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол був нагороджений «Золотою зіркою» Героя Українського народу. Почесний знак був присвоєний ВГО «Спілка громадських організацій України «Народна рада», до складу якої входять понад 4500 громадських організацій країни. Цієї нагороди був також удостоєний завідувач кафедри підприємництва, торгівлі та експертизи товарів ХПІ професор Євген Шапран.

Нагорода, як знак народної поваги, була присвоєна за «особистий внесок у розвиток науки і освітньої галузі України, будівництво громадянського суспільства і підняття іміджу України на міжнародному рівні, справжній патріотизм і непохитну любов до рідної України».

Проректора Андрія Марченка

з обранням його головою Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ Міністерства освіти і науки України! На загальних зборах, в яких брали участь 134 представники 30 вищих навчальних і наукових закладів нашої держави, його кандидатура була підтримана одноголосно.

Почесного ректора НТУ «ХПІ» Леоніда Товажнянського

з отриманням Почесного знака НТУ «ХПІ» за №1.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет