Новий навчальний стартував!

#12 от 14.09.2021

Більш ніж дві тисячі двісті студентів почали вчитися на першому курсі нашого університету. Першокурсники, їх батьки, викладачі Політеху стали учасниками урочистої «Посвяти у студенти».

Радість і гордість за рідний університет відчули студенти при винесенні прапора Харківського політехнічного. Такої честі цього разу була удостоєна чемпіонка світу з карате, багаторазова чемпіонка України, майстер спорту України міжнародного класу Анастасія Бойко, студентка факультету «Комп’ютерні науки і програмна інженерія».

«Ви зробили правильний вибір, тому що харківський Політех є найкращим технічним навчальним закладом в Україні. Ми гарантуємо вам гарну освіту, і після закінчення університету ви зможете побудувати успішну кар'єру», – звернувся з вітанням до студентів ректор Політеху Євген Сокол і запалив вогонь у «Чаші знань», що знаменувало початок нового навчального року.

Почесними гостями ХПІ в цей святковий день стали: в.о. міського голови м. Харкова Ігор Терехов, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Роман Семенуха, директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, голова адміністрації Київського району м. Харкова Неллі Казанжиєва, а також гість з Америки – професор Каліфорнійського університету в Берклі Рік Расмуссен, ментор еō Business Incubators, який діє в НТУ «ХПІ».

«Саме ці студенти братимуть участь у розвитку Харкова, – каже виконувач обов’язків мера Ігор Терехов. – А це почесна місія для кожного жителя мегаполісу. У родині ХПІ поповнення, я впевнений, що це гідна зміна, і кожен з наших першокурсників стане видатним харків’янином. Хтось із вас народився в Харкові, а хтось приїхав, щоб стати студентом ХПІ, – ви вже всі для нас рідні, ви вже всі для нас харків’яни. Я впевнений, що вам всім пощастило, тому що ваш вибір – це ХПІ, тому що ХПІ – це реально круто, тому що місто Харків – це реально круто! І я впевнений, що ви всі отримаєте той багаж знань, який вам буде необхідний в житті».

Професор Рік Расмуссен привітав усіх присутніх з Днем знань і закликав до участі в бізнес-інкубаторі, який діє в нашому університеті. За його словами, це серйозний шанс досягти міжнародного успіху, адже програма інкубатора допомагає комерціалізувати свої науково-технічні розробки і ще в студентські роки створити свій стартап.

Відбулася і традиційна передача Ключа знань першокурсникам, який цього року мав форму QR-коду.

За традицією в небо злетіла эмблема Національного технічного університету «ХПІ» – символ початку нового навчального року.

Фото Валерія Таємницького.

Першокурсники – 2021

Схвильовані й щасливі йшли в колоні КІТ факультету першокурсники (на знімку). Нашому кореспондентові вдалося познайомитися з кількома з них.

Алла Ковязіна тепер студентка університету. Дівчина хоче пов’язати своє життя з метрологією та інформаційно-вимірювальною технікою. Їй хотілося здобути якусь технічну спеціальність, щоб пізнати світ не через фізику й математику, а з допомогою поки що незрозумілої, та вже цікавої, науки – метрології.

Сергій Полторацький: «Я хотів вступити до НТУ «ХПІ» через те, що це один із кращих університетів України. Моя спеціальність – сучасне програмування, мобільні пристрої та комп’ютерні ігри – дуже перспективна. В майбутньому я хотів би заснувати свій бренд і виробляти якісні комп’ютерні продукти».

Олегу Чавирю дуже сподобалося свято 1 вересня в університеті: «Було цікаво, голосно, весело, враження залишилися незабутні. До ХПІ я вступив заради перспективної спеціальності – телекомунікації і радіотехніка».

«Хочу знати хімію!»

Саме з таким гаслом приходять першокурсники до Харківського політехнічного. Вони прагнуть більш поглиблених знань з різних галузей цієї науки. Серед них і харків’яни Роман Ахмедов та Ксенія Жидко, однокласники, випускники 122-ї школи. Вони разом долали перешкоди, раділи успіхам та підтримували один одного.

«Ми самі обирали напрямок – харчові технології, і дякуємо батькам, що вони підтримали наше рішення. Від Політеху ми в захваті і впевнені, що за роки навчання це враження лише посилиться, доповниться новими емоціями. Ще не знаємо, чого чекати, та маємо надію, що група буде дружною, а навчання – цікавим і плідним. Харківський політехнічний – це прекрасна можливість отримати якісні знання! А ми у цьому зацікавлені!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет