О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Доцент А. Г. Журило


#8 от 18.05.2021

Різонуло по серцю: 14 квітня після тривалої хвороби, на 50-му році, пішла з життя кадровий співробітник кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки доцент Алла Григорівна Журило.

Блискучий викладач, автор оригінальної методики побудови аксонометричних проекцій. Та хіба тільки це? Усі відомі чесноти притаманні її характеру. Алла Григорівна була прикладом для багатьох і жила за принципом: «Хочеш змін – починай з себе!».

Закінчила школу з медаллю і вступила до ХПІ. Тут вона знайшла свою «половинку», здобула освіту. Навчалася у професорів А. П. Любченка, О. О. Шатагіна, Б. І. Сича, В. Ф. Пелиха, доцентів В. М. Янкелевича, С. В. Іванова, С. Г. Пелиха (згодом професора), Є. О. Затолокіна, О. Ф. Насанкіна та інших, отримала «червоний» диплом, а далі – аспірантура, захист дисертації, педагогічна робота. Паралельно з викладанням займалася науковою діяльністю за профілем кафедри: дослідження теорії та практики аксонометрії та перспективних зображень. І результат – більш як 25 фахових статей, десятки тез та посібник з грифом МОН України.

Блискучі знання технології гарячої обробки металів та лідерські риси характеру дозволили Аллі Журило очолити виконання шести госпдоговірних тем. Дипломатичність, аргументованість доказів дозволяли їй сперечатися з досвідченими виробничниками. Як правило, останні жартували: «Якщо в Політеху такі грамотні дами, то які ж там чоловіки?»

Алла Григорівна досліджувала історію гарячої металообробки, результати відображені в монографії про видатних ливарників і металургів Харківщини (у співавторстві), більш як 25 тезах та 40 статтях.

Близько 10 років була заступником завідувача кафедри і завжди чуйно і з розумінням ставилася до колег. Про керівників такого типу можна тільки мріяти!

Вона могла захистити докторську дисертацію, та вважала, що жінка – берегиня домашнього вогнища, і Алла Григорівна виховання сина ставила значно вище вченого ступеня.

Вірний друг, цікавий співрозмовник, прекрасна господиня, чарівна жінка зі щирим серцем, уважний куратор, грамотний інженер і педагог. Ця виняткова втрата не тільки для кафедри, а й для університету. Висловлюємо щирі співчуття чоловікові і синові Алли Григорівни, а добру пам’ять про неї ми збережемо в серці.

Колеги.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет