О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

15 травня – День науки України


#8 от 18.05.2021

Це свято для більшості політехніків – науковців, професорів і студентів, які творчо і плідно працюють, пізнаючи нове, створюючи нові технології і ІТ програми, вдосконалюючи машини, знаходячи сучасні рішення нагальних потреб підприємств.

В університеті працюють 1503 штатні науково-педагогічні та наукові співробітники; 226 докторів наук, професорів; 832 кандидати наук; в тому числі: 38 заслужених діячів науки і техніки та заслужених працівників вищої школи та освіти України, 42 лауреати Державних премій, 3 академіки НАН України, 2 члени-кореспонденти НАН України, 1 член-кореспондент НАПН України, 27 академіків галузевих Академій наук.

У науково-дослідних інститутах «Молнія», «Іоносфера» та лабораторіях науково-дослідної частини університету працюють 211 штатних наукових працівників, серед яких 16 докторів та 54 кандидати наук, в т. ч. 11 лауреатів Державних премій України в галузі науки і техніки.

Щиро вітаємо науковців університету з професійним святом и бажаємо їм нових успіхів у творчості, у справі підвищення іміджу НТУ «ХПІ» і розвитку науки та економіки України!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет