О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Навчайся в Україні


#7 от 27.04.2021

З 29 березня по 2 квітня у Республіці Таджикистан пройшов освітній форум «Навчайся в Україні», організатором якого став Український державний центр міжнародної освіти Міністерства освіти і науки. У форумі взяли участь міністри освіти і науки України Сергій Шкарлет та Республіки Таджикистан Махмадюсуф Сайдали Імомзода, Посол України в Республіці Таджикистан Василь Серватюк, представники провідних вищих навчальних закладів України. Учасниками від НТУ «ХПІ» стали ректор Євген Сокол і проректор Геннадій Хрипунов.

У рамках форуму відбулася зустріч з випускниками українських університетів, які зараз обіймають високі посади в Таджикистані. Одним із них був Азіз Амінов – випускник ХПІ, заступник начальника відділу релейного захисту, автоматики і метрології Міністерства освіти і науки Таджикистану.

Ректор Євген Сокол і проректор Геннадій Хрипунов представили на форумі експозицію та зробили яскраву презентацію, провели переговори і підписали два договори про співпрацю в освітній та науковій сферах з Аграрним університетом імені Ш. Шотемура та Фінансово-економічним університетом. Ця співпраця передбачає підготовку фахівців в галузях біотехнологій та енергоменеджменту, академічні обміни, проведення спільних наукових досліджень та виконання проектів і багато іншого.

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет