О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

ХПІ – лідер з підготовки інженерних кадрів


#7 от 27.04.2021

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» – в ТОП українських вищих навчальних закладів за якістю підготовки інженерних кадрів. В 2021 році наш університет поліпшив свої показники і посів перше місце в Харкові і друге в Україні (категорія «технічні спеціальності»). Такі результати продемонстрував https://dengi.ua/magazine/bez-mvf/3029433-rejting-vuzov-2021-gde-luchshe-vsego-rabotat-i-uchitsya" XIV щорічний український рейтинг, опублікований виданням «Деньги». Експертами, які оцінювали роботу університетів, були компанії-роботодавці.

Провідні українські вищі навчальні заклади оцінювалися в шести категоріях: гуманітарні, технічні, юридичні, економічні, будівельні та аграрні. В 2021 році НТУ «ХПІ», як учасник технічного напряму, посів 2 місце в Україні за якістю підготовки інженерів. До того ж, цей показник на дві позиції вищий, ніж минулорічний (4 місце). Таким чином, харківський Політех став лідером у своєму регіоні та показав перспективні результати на всеукраїнському рівні, поступившись 1 місцем НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського».

Такі підсумки показують готовність роботодавців брати на роботу фахівців, які закінчили ХПІ. Зокрема, HRD/Lead Recruiter компанії Telesens Наталія Плига розповіла, що фокус компанії – на спеціальностях, які пов’язані з інформаційними технологіями та комп’ютерними науками, а тому серед найбільш затребуваних – випускники НТУ «ХПІ».

Крім того, в статті йдеться про те, що після подій 2020 року вкрай затребуваними у роботодавців є фахівці, які можуть створювати не лише софт, але і «залізні» рішення, обслуговувати і підтримувати IT-інфраструктуру, телекомунікації. А в промисловості – гостра нестача інженерів і вузькопрофільних фахівців, які здатні вирішувати нестандартні завдання: від технологів ливарного виробництва в металургії до інженерів з механізації та автоматизації виробничих процесів. Отже, студенти ХПІ зможуть без проблем працевлаштуватися, а також претендувати на зарплату, яка на 30% вища, ніж у більш слабких кандидатів.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет