О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Засновано в НТУ «ХПІ»


[Професор Євген Островерх]
#7 от 27.04.2021

Ця книга – вибрані праці 2-ї Грабченківської міжнародної конференції «Передові виробничі процеси» (Interpartner–2020), яка відбулася 8–11 вересня 2020 року в Одесі, Україна. Вийшла вона в серії https://www.scopus.com/sourceid/21100431311?origin=recordpage">Lecture Notes in Mechanical Engineering видавництва «Springer Science and Business Media Deutschland GmbH» (Німеччина). Ця серія широко відомого в Європі видавництва охоплює інноваційні методи виробництва та конструювання; звіти про розвиток технологій створення сучасних матеріалів та процесів їх обробки; описує останні досягнення у виробництві технологій та забезпечення якості; аналізує можливості для міждисциплінарних досліджень в інженерії.

Вона індексована в Scopus, всі книги, опубліковані в цій серії, подаються на розгляд в Web of Science.

Книга ж, про яку йдеться, пропонує на підставі окремих документів, представлених на Грабченківській міжнародній конференції з передових виробничих процесів Interpartner–2020, своєчасний огляд та велику інформацію про тенденції та технології у виробництві і конструюванні, сучасні матеріали, процеси обробки, технологічну інженерію та забезпечення якості. Книга також має полегшити спілкування та співпрацю між різними групами, що працюють над аналогічними темами та пропонує міст між академічними та промисловими дослідниками. У виданні вміщено 82 статті, 3 з них належать вченим НТУ «ХПІ».

«InterPartner» проводиться під патронажем почесного Голови конференції професора Анатолія Грабченка, ректора Одеського національного політехнічного університету професора Геннадія Оборського, ректора Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» професора Євгена Сокола, ректора Сумського державного університету професора Анатолія Васильєва.

Історія форуму «InterPartner» – це історія вірного служіння науці, невпинного пошуку, прагнення об’єднати зусилля вчених НТУ «ХПІ» та їх зарубіжних колег. Міжнародний науково-технічний семінар «Високі технології: тенденції розвитку. Інтерпартнер», заснований в 1990 році професором Анатолієм Грабченком, став видатним явищем, що консолідувало вчених різних країн та України. Протягом багатьох років Інтерпартнер породжує нові ідеї та зв’язки, допомагає визначити та співставити потенціали окремих вчених та наукових колективів. За понад 30 років діяльності Інтерпартнера його учасниками були відомі вчені та спеціалісти таких країн, як Велика Британія, Німеччина, США, Греція, Італія, Австрія, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія, Грузія, Латвія, Сербія, Хорватія, Боснія і Герцоговина, Індія та ін.

Постійні учасники Інтерпартнера вирішили присвоїти цьому форуму ім’я його засновника, чий авторитет визнаний далеко за межами України, відзначивши його величезну, благородну діяльність із розвитку творчих зв’язків між вченими різних країн. Доктор технічних наук, професор Анатолій Іванович Грабченко – автор наукового напрямку, що відкриває нові технологічні можливості обробки важкооброблюваних матеріалів надтвердими інструментами. Він сформулював концепцію високих технологій у машинобудуванні, запропонував концепцію трьох (макро-, мікро-, нано-) рівнів інтегрованих генеративних технологій.

Вперше в 2019 році конференція, організована НТУ «ХПІ» спільно з Одеським національним політехнічним та Сумським державним університетами, була проведена за всіма правилами, прийнятими в міжнародній практиці для подібних заходів. Її формат кардинально змінено і приведено до найвищих міжнародних стандартів. Конференція має сайт: http://interpartner.odessa.ua/" http://interpartner.odessa.ua, та реєстрацію на платформі Easychair.org : https://easychair.org/my/conference?conf=interpartner2021" https://easychair.org/my/conference?conf=interpartner2021#

Робоча мова конференції – англійська, вибрані праці конференції видаються окремою книгою. Advanced Manufacturing Processes – перше таке видання.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет