ХПІ & U20 Alliance: новий договір з Китаєм

#6 от 26.03.2021

12 березня Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» уклав угоду про співпрацю з китайською освітньою компанією «Qingdao TOP Education Management Co. Ltd.». Це відбулося в рамках ініціативи Союзу двадцяти країн «Один пояс, один шлях» (The Belt and Road Union of 20 Nations for Advanced Personnel Development – U20 Alliance). Договір передбачає кооперацію харківського Політеху з U20 Alliance та китайськими університетами, які в нього входять, в освітній, науковій, методичній і культурній сферах. Церемонія підписання пройшла в онлайн форматі.

Серед учасників зустрічі були Перший секретар Посольства України в Китайській Народній Республіці Валерій Бронських, голова U20 Alliance і компанії Qingdao TOP Education Management Co. Ltd. Донг Цюаньсянь (Dr. Dong Quanxian), представники кількох вищих навчальних закладів Китаю. Проректор з міжнародних зв’язків НТУ «ХПІ» Геннадій Хрипунов розповів колегам про сучасні досягнення ХПІ. Це високі позиції університету в міжнародному рейтингу QS World University Rankings, можливість навчання англійською мовою за багатьма технічними та економічними спеціальностями, програми подвійних дипломів, сфери наукових інтересів і участь у міжнародних проектах, а також зазначив популярність ХПІ серед іноземних студентів (на цю мить – понад 1500 громадян з різних країн світу).

Згідно з договором між НТУ «ХПІ» та U20 Alliance передбачається партнерство з таких питань, як – спільні науково-технічні дослідження; обмін науковими публікаціями, навчально-методичними матеріалами, бібліографічними та довідковими посібниками та іншою інформацією; участь представників вишів-партнерів у наукових конференціях і симпозіумах; академічна мобільність – навчання студентів китайських університетів, що входять до U20 Alliance, в НТУ «ХПІ» за обраними спеціальностями; обмін викладачами і вченими для читання лекцій, консультацій, передачі досвіду в галузі науково-методичної роботи, а також обмін студентами та аспірантами на термін від 1 до 12 місяців (квота – до шести студентів на рік з кожного боку); спільна підготовка в НТУ «ХПІ» бакалаврів і магістрів, які є громадянами Китаю, з низки спеціальностей з отриманням диплома НТУ «ХПІ».

За матеріалами прес-служби НТУ «ХПІ».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет