О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Усе в руках ініціативних!


[Марина Абрамчук]
#6 от 26.03.2021

Саме таких активних, ініціативних студентів об’єднало профбюро факультету соціально-гуманітарних технологій НТУ «ХПІ». Соціальний захист студентів, допомога сиротам, напівсиротам і дітям з багатодітних сімей, оздоровлення і організація дозвілля – це лише невелика частина справ, які виконують активісти.

 – Мені дуже пощастило з командою, – говорить голова профбюро Марина Вельможна (СГТ-218а). – Ми допомагаємо студентам не лише вирішувати нагальні проблеми, яких в умовах карантину побільшало, а й працюємо над покращенням зворотного зв’язку між студентами та профспілковою організацією, керівництвом факультету. Кожен має змогу проявити себе. Я, як голова, ставлю завдання, а студенти самі зголошуються на їх виконання. Так, наприклад, Анастасія Шкурченко (СГТ-218а) працює з документами, веде облік членів профспілки. Їй це подобається! Марія Власова (СГТ-419а) завжди допомагає на заходах, які проводить факультет, інститут чи профспілка. Анастасія Герман (СГТ-419в) активно працює з соціальними мережами і пише не лише для профбюро факультету, а й взагалі для студентської профспілки.

Профбюро завжди тримає руку на пульсі, тут кожен володіє інформацією і намагається вчасно донести її до усіх студентів, незалежно від того, чи вони є членами профспілкової організації, чи ні. Особливо актуальним це стало під час дистанційного навчання.

Профбюро – прекрасна школа, де можна навчитися планувати та розподіляти час, розкрити свої таланти, знайти не лише однодумців, а й вірних друзів. Профбюро СГТ допомагає з виступами Театру англійських мініатюр, і якщо ви думаєте, що в умовах карантину конкурс не відбувся, – помиляєтеся. Він просто отримав новий формат, і цього року студентам випала нагода випробувати себе в ролі кіноакторів. Команди мали обрати уривок фільму або мультфільму, зробити повноцінну озвучку фрагменту.

 – Це прекрасна нагода попрацювати над собою, адже ми не можемо грати лише мімікою, жестами, рухами, – говорить Марина Вельможна. – Наш інструмент – голос, яким ми повинні передати настрій, інтонацію, переживання героїв стрічки.

Окрім традиційних заходів, цього року профбюро СГТ планує ще кілька цікавинок для студентів. Заступник голови профбюро Наталя Іоненко (СГТ-218а) запропонувала проводити вечори настільних ігор. Це набагато цікавіше, аніж дивитися серіали чи просто гаяти час. Це дасть змогу познайомитися поближче, дізнатися щось нове. Зараз в арсеналі профбюро 14 ігор: від класичної монополії до детективних рольових історій. Перший вечір заплановано на 23 березня, надалі усі охочі можуть приєднатися до ігор, які проходитимуть в 7 кімнаті Палацу студентів. Активісти пропонують студентам долучитися до книжкового клубу, який створено разом із профбюро факультету комп’ютерних та інформаційних технологій.

 – Як голова профбюро я хочу подякувати за роботу кожному членові нашої дружної команди. Усім, хто проявляє ініціативу, хто піклується про студентів та допомагає розвиватися. Якщо ви опинилися у скруті – приходьте в профбюро! Якщо у вас є ідеї і ви хочете їх реалізувати – приходьте в профбюро! Просто приходьте в профбюро!

На знімку: профбюро СГТ факультету. Друга зліва – Марина Вельможна.

Підготувала Марина Абрамчук.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет