О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Карантин – не перешкода для Масляної


#6 от 26.03.2021

12 березня в нашому університеті відзначали Масляну! Свято розпочалося на великій перерві о 12 годині.

Студенти та викладачі, а також наші гості змогли поласувати 2000 млинців та оладок з медом, сметаною і повидлом та випити гарячого чаю. Ці ласощі їм приготували співробітники комбінату громадського харчування «Славутич» ХПІ.

Політехніків привітав ректор НТУ «ХПІ» професор Є. І. Сокол. Він наголосив, що і на святі треба дотримуватися умов карантинних обмежень, адже для нас дуже важлива безпека студентів.

Присутніх розважали колектив хіт-театру «Мій проект» та актори на ходулях, а представники профкому студентів розповіли про історію цього свята і розсмішили всіх своїми весняними жартами.

Усі бажаючі змогли взяти участь у конкурсі на швидке поїдання млинців та виграти шоколад «Корона» від профкому студентів НТУ «ХПІ». Переможець швидше за всіх з’їв 5 млинців і отримав одразу дві плитки!

Це яскраве свято стало вже традиційним в ХПІ. Його організовує ректорат, ініціатори заходу – проректор М. І. Гасанов та профком студентів. Завершилося воно, як і завжди, спалюванням опудала зими, а всі присутні зарядилися позитивним весняним настроєм, теплом та любов’ю!

У яскравому святі також брали участь проректори, директори інститутів та декани факультетів.

В цьому році відзначити Масляну прийшла рекордна кількість іноземних студентів, які були в захваті від прекрасних українських традицій.

Сподіваємося, що так буде і надалі!

Фото Валерія Таємницького.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет