О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Гуртожитки в період карантину


[Владислав Назаренко]
#1-2 от 08.02.2021

Наприкінці 2020 року представники делегації НТУ «ХПІ» на чолі з ректором Євгеном Соколом перевірили стан студентських гуртожитків Політеху. Вони поспілкувалися зі студентами, ознайомилися з їхніми побутовими умовами, а також результатом ремонтних робіт і організацією порядку в гуртожитках (на знімку). Традиційно було проведено конкурс на кращий гуртожиток Політеху 2020 року. Пальму першості, як і минулого року, утримує гуртожиток №2.

Конкурсна комісія університету затвердила такий рейтинг:

I місце – гуртожиток №2 (вул. Зубенка, 9а), II – №12 (вул. Целіноградська, 32), III – №7 (вул. Переможна, 19), IV – №14 (вул. Балканська, 19), V – №9 (вул. Целіноградська, 38), VI – гуртожиток №11 (вул. Целіноградська, 48), VII – гуртожиток №13 (вул. Клочківська, 218а), VIII – №5 (вул. Пушкінська, 79/5), IХ – №1 ( «Гігант», секції 6–9) (вул. Пушкінська, 79/1).

Переможців конкурсу нагородять дипломами I, II та III ступенів, ініціативні студенти і співробітники адміністрації гуртожитків будуть відзначені подяками ректора на засіданні Вченої ради університету.

Наше інтерв’ю

Редакція газети «Політехнік» звернулася до голови студради гуртожитку №14, який посів 4 місце. На наші запитання відповідає Євген Тарасенко.

 – Чи подобається тобі робота на посаді голови студради гуртожитку?

 – Робота непроста і досить цікава. Переважно багато рутинних речей, які необхідно просто зробити і забути. Але багато й позитивних моментів – у постійному спілкуванні, великої комунікації зі студентами. Іноді це буває надмірно, наприклад, коли першокурсники дзвонять о першій годині ночі і питають, чи є в університеті осінні канікули, як у школі. Але в цілому мені подобається.

 – Які твої основні обов’язки? Чи є складнощі в роботі?

 – Взагалі складно описати межі діяльності, тому що доводиться нести відповідальність за всі процеси, які відбуваються, спільно з адміністрацією гуртожитку: завідувачкою Аллою Вікторівною Занько, а також з її підлеглими. Моя робота полягає у визначенні потреб гуртожитку і його мешканців, формуванні завдань, делегуванні їх членам студради, контролі за виконанням і допомогою в разі виникнення труднощів.

 – Як COVID-19 вплинув на роботу гуртожитку?

 – Сильно, так само, як і в інших закладах: масковий режим, створення кімнат для самоізоляції, постійна дезінфекція з ранку до ночі, заборона проводити сторонніх осіб, медичне обстеження перед поверненням до гуртожитку навіть при від’їзді на декілька днів.

 – Чого не вистачило вашому гуртожитку, щоб зайняти в конкурсі 1 місце?

 – Мало досвіду – практично повністю нова студрада. На перших зборах в цьому році зі мною за одним столом сиділи лише кілька людей, з якими я працював у минулому році. Знадобилося багато часу для навчання нових членів основним принципам функціонування студентської ради спільно із заступником декана Андрієм Володимировичем Івахненком. Завдяки спільній роботі ми спрацювалися і в результаті почали показувати гарний результат.

 –Чи допомагає ректорат з ремонтом, а також з вирішуванням інших проблем?

 – Велика подяка ректорату за допомогу та інтерес до життя гуртожитку, незважаючи на завантаженість більш глобальними питаннями. Щороку проводиться ремонт даху, минулого року, наприклад, реставрували поріг, в цьому – ремонтували кімнати для студентів. Нам би не вистачило можливостей здійснити ці проекти своїми силами.

Довідка: на балансі НТУ «ХПІ» знаходиться 15 гуртожитків, в яких мешкає понад 6 тисяч студентів. Контроль за організацією ремонтних робіт здійснює ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол, роботи курирує проректор Магомедємін Гасанов.

Підготував Владислав Назаренко.

Фото Валерія Таємницького.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет