О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Завжди прагне досягати більшого


[Марина Абрамчук]
#1-2 от 08.02.2021

«Вища школа Харківщини: кращі імена»

У XXII обласному конкурсі «Вища школа Харківщини – кращі імена» в різних номінаціях перемогли 4 викладачі НТУ «ХПІ». Розповідь про одну з них – професора Ларису Грень ви бачили на 3 стор. цього випуску. Нижче публікуємо інформацію ще про двох переможців. У наступному випуску буде опублікована стаття про доцента Романа Зайцева.

Завжди прагне досягати більшого

Кращою в номінації «Викладач професійно-орієнтованих дисциплін» стала доктор економічних наук, доцент, професор кафедри економічного аналізу та обліку Наталя Єршова. Випускниця харківського Політеху, Наталя Юріївна більш вже 16 років працює в ХПІ, у 2009 р. захистила кандидатську, а в 2019 р. докторську дисертації. Вона автор понад 200 науково- та навчально-методичних праць, має 4 авторських свідоцтва України. У 2017 році її навчальний посібник з грифом Міносвіти України «Антикризове управління підприємством» отримав найвищу оцінку і посів перше місце у конкурсі навчальних посібників НТУ «ХПІ».

Наталя Юріївна викладає студентам курси «Економічний аналіз», «Аналіз господарської діяльності», «Основи наукових досліджень», «Діагностика та прогнозування фінансово-економічного стану підприємства», готує студентів до участі у міжнародних конференціях, олімпіадах, конкурсах.

 – Вдалими були виступи студентів спеціальності «Облік і оподаткування» І. Хайло (2016 р.) та А. Філяєвої (2017 р.) на Всеукраїнській олімпіаді з фінансового менеджменту, яка відбулася в Луцьку. Два роки поспіль політехніки обіймали призові місця, і я дуже пишаюся своїми студентами! – говорить Наталя Юріївна.

2020-й став для кожного викладача особливим випробуванням, вимагаючи швидко переорієнтуватися на дистанційну роботу, і професор Н. Єршова впоралася на «відмінно», а її дистанційний курс для бакалаврів «Аналіз господарської діяльності» в системі MOODLE підтверджений сертифікатом.

До кола наукових інтересів професора Н. Єршової входить вирішення актуальних проблем стратегічного управлінського обліку та аналізу в інноваційній економіці. Результати її наукових досліджень впроваджені в роботу Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва при підготовці проектів нормативно-правових актів щодо забезпечення інноваційного розвитку економіки. Наталя Юріївна бере участь в загальнодержавних бюджетних програмах досліджень за темами «Удосконалення обліку, аналізу та аудиту в умовах інноваційного розвитку економіки», «Обліково-аналітичне забезпечення економічної безпеки суб’єктів господарювання в умовах інноваційно-інвестиційного етапу розвитку економіки України», «Методологія та організація обліку, аудиту та оподаткування в умовах сталого розвитку економіки», працюючи разом із науковцями ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

Наталя Єршова увійшла в новий рік сповнена натхнення, гордості за рідний Політех та прагнення досягати більшого!

Підготувала Марина Абрамчук.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет