Завжди прагне досягати більшого

[Марина Абрамчук]
#1-2 от 08.02.2021

«Вища школа Харківщини: кращі імена»

У XXII обласному конкурсі «Вища школа Харківщини – кращі імена» в різних номінаціях перемогли 4 викладачі НТУ «ХПІ». Розповідь про одну з них – професора Ларису Грень ви бачили на 3 стор. цього випуску. Нижче публікуємо інформацію ще про двох переможців. У наступному випуску буде опублікована стаття про доцента Романа Зайцева.

Завжди прагне досягати більшого

Кращою в номінації «Викладач професійно-орієнтованих дисциплін» стала доктор економічних наук, доцент, професор кафедри економічного аналізу та обліку Наталя Єршова. Випускниця харківського Політеху, Наталя Юріївна більш вже 16 років працює в ХПІ, у 2009 р. захистила кандидатську, а в 2019 р. докторську дисертації. Вона автор понад 200 науково- та навчально-методичних праць, має 4 авторських свідоцтва України. У 2017 році її навчальний посібник з грифом Міносвіти України «Антикризове управління підприємством» отримав найвищу оцінку і посів перше місце у конкурсі навчальних посібників НТУ «ХПІ».

Наталя Юріївна викладає студентам курси «Економічний аналіз», «Аналіз господарської діяльності», «Основи наукових досліджень», «Діагностика та прогнозування фінансово-економічного стану підприємства», готує студентів до участі у міжнародних конференціях, олімпіадах, конкурсах.

 – Вдалими були виступи студентів спеціальності «Облік і оподаткування» І. Хайло (2016 р.) та А. Філяєвої (2017 р.) на Всеукраїнській олімпіаді з фінансового менеджменту, яка відбулася в Луцьку. Два роки поспіль політехніки обіймали призові місця, і я дуже пишаюся своїми студентами! – говорить Наталя Юріївна.

2020-й став для кожного викладача особливим випробуванням, вимагаючи швидко переорієнтуватися на дистанційну роботу, і професор Н. Єршова впоралася на «відмінно», а її дистанційний курс для бакалаврів «Аналіз господарської діяльності» в системі MOODLE підтверджений сертифікатом.

До кола наукових інтересів професора Н. Єршової входить вирішення актуальних проблем стратегічного управлінського обліку та аналізу в інноваційній економіці. Результати її наукових досліджень впроваджені в роботу Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва при підготовці проектів нормативно-правових актів щодо забезпечення інноваційного розвитку економіки. Наталя Юріївна бере участь в загальнодержавних бюджетних програмах досліджень за темами «Удосконалення обліку, аналізу та аудиту в умовах інноваційного розвитку економіки», «Обліково-аналітичне забезпечення економічної безпеки суб’єктів господарювання в умовах інноваційно-інвестиційного етапу розвитку економіки України», «Методологія та організація обліку, аудиту та оподаткування в умовах сталого розвитку економіки», працюючи разом із науковцями ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

Наталя Єршова увійшла в новий рік сповнена натхнення, гордості за рідний Політех та прагнення досягати більшого!

Підготувала Марина Абрамчук.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет