О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

І працювати, й відпочивати


[Дмитро Потоцький, старший викладач кафедри]
#1-2 от 08.02.2021

Співробітники нашої кафедри вміють не лише плідно працювати, а й весело відпочивати. Першою пам’ятною подією були Вечори гумору, які організовувались кожним факультетом у 70–80-х роках минулого століття. Ці вечори проводились у Першій аудиторії електрокорпусу, а потім – у Палаці студентів. Викладачі – учасники цих заходів – дотепер згадують, як готувались до цих вечорів, шили костюми, вчили пісні, вірші, вигадували естрадні номери для цих виступів.

Ще в пам’яті залишились щорічні турніри з шахів. Їх почали проводити наприкінці 80-х років, а в одному з останніх брав участь і я, тоді ще аспірант кафедри. Видатний вираз доцента Олексія Степановича Рабешка: «Лакировка!» (рос.) ми пам’ятаємо досі. Так він навмисно називав рокіровку. Це слово співзвучне з лакуванням – технологічним процесом при виготовленні осердь статорів та роторів електричних машин.

Співробітники кафедри подорожують Україною і висловлюють подяку профкому за організацію екскурсій. Останньою була поїздка до Тростянця й Охтирки (Сумська область). Такі подорожі збагачують розум, просвітляють душу, загартовують тіло і зміцнюють наш дружний колектив.

Дмитро Потоцький, старший викладач кафедри.

На знімках: Андрій Єгоров, Дмитро Потоцький, Володимир Мілих, Віктор Шайда, Олена Юр’єва перед Свято-Покровським собором у м. Охтирка. 13 жовтня 2019 року (вгорі).

«Артисти за сумісництвом» на вечорі сміху електромашинобудівного факультету. Палац студентів ХПІ. 31 березня 1984 року (справа).

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет