І працювати, й відпочивати

[Дмитро Потоцький, старший викладач кафедри]
#1-2 от 08.02.2021

Співробітники нашої кафедри вміють не лише плідно працювати, а й весело відпочивати. Першою пам’ятною подією були Вечори гумору, які організовувались кожним факультетом у 70–80-х роках минулого століття. Ці вечори проводились у Першій аудиторії електрокорпусу, а потім – у Палаці студентів. Викладачі – учасники цих заходів – дотепер згадують, як готувались до цих вечорів, шили костюми, вчили пісні, вірші, вигадували естрадні номери для цих виступів.

Ще в пам’яті залишились щорічні турніри з шахів. Їх почали проводити наприкінці 80-х років, а в одному з останніх брав участь і я, тоді ще аспірант кафедри. Видатний вираз доцента Олексія Степановича Рабешка: «Лакировка!» (рос.) ми пам’ятаємо досі. Так він навмисно називав рокіровку. Це слово співзвучне з лакуванням – технологічним процесом при виготовленні осердь статорів та роторів електричних машин.

Співробітники кафедри подорожують Україною і висловлюють подяку профкому за організацію екскурсій. Останньою була поїздка до Тростянця й Охтирки (Сумська область). Такі подорожі збагачують розум, просвітляють душу, загартовують тіло і зміцнюють наш дружний колектив.

Дмитро Потоцький, старший викладач кафедри.

На знімках: Андрій Єгоров, Дмитро Потоцький, Володимир Мілих, Віктор Шайда, Олена Юр’єва перед Свято-Покровським собором у м. Охтирка. 13 жовтня 2019 року (вгорі).

«Артисти за сумісництвом» на вечорі сміху електромашинобудівного факультету. Палац студентів ХПІ. 31 березня 1984 року (справа).

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет