Наш внесок у боротьбу з пандемією

#13-14 от 23.12.2020

Наша команда складається з 3-х чоловік: Микола Махонін, к. т. н. старший викладач кафедри «Промислова і біомедична електроніка», керівник команди, займається генераторами озону вже давно і захистив дисертацію на цю тему. Оксана Гетта, аспірантка кафедри «Хімічна техніка та промислова екологія» відповідає за питання використання озону як потужного дезінфекційного засобу. Роман Переходько, студент кафедри «Промислова і біомедична електроніка» 2 курсу (за скороченою формою навчання), нещодавно приєднався до цього проекту.

На жаль, у 2020 році світ зіткнувся з епідемією коронавірусу і виявився не готовим до неї. Як бачимо, пандемія набирає обертів незважаючи на всі зусилля в боротьбі з цією проблемою. Швидкому поширенню цього вірусу сприяє те, що крім передачі повітряно-крапельним шляхом, він також може довго існувати поза організмом людини, на різних поверхнях. Тому дезінфекція, як захід боротьби з поширенням COVID-19, є актуальною і широко застосовується в усьому світі.

В умовах світової пандемії коронавірусу проект виглядає дуже привабливим, адже крім комерційного успіху, результат його впровадження ще на один крок наблизить перемогу над цією хворобою і повернення до нормального способу життя. Ринок проекту – будь-які заклади України, де періодично збирається або знаходиться одночасно велика кількість людей, і приміщення потребують частої обробки та знезараження.

На сьогоднішній день наша команда вже розробила діючий макет генератора озону для знезараження поверхонь і об'єктів від коронавірусної інфекції COVID-19, та були проведені первинні випробування його роботи. Надалі планується поліпшення системи витрати озонової суміші та оновлення зовнішнього вигляду і внутрішнього компонування на основі проведених експериментальних дослідженнях зразка.

Наша команда дуже рада, що саме наш проект увійшов до топ 5 найкращих. Ми і далі готові працювати, але вже  разом з підтримкою менторів CIG R&D LAB.

На знімку: старший викладач Микола Махонін та Оксана Гетта.

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет