Захоплюють дослідження

#13-14 от 23.12.2020

Дмитро Деревянко та Олександр Казанцев – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт. Свою роботу «Оптимальне проектування міжлопаткових каналів робочих решіток турбін» вони виконали на кафедрі турбінобудування під керівництвом лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Валерія Суботовича. Як пояснив нам професор Суботович, хлопці долучилися до розробок кафедри, вчені якої, вже багато років співпрацюючи з «Турбоатомом», виконують проект нових стандартів у галузі турбінобудування.

«Метою роботи було розробити новий профіль для робочих лопаток потужних парових турбін на основі профілю, включеного до галузевого стандарту, – розповідає один із авторів розробки магістр Дмитро Деревянко (на знімку). – Вдосконалення профілю було виконане за рахунок використання резерву, таким резервом стало зменшення вторинних витрат. Мене захоплює дослідницька робот на кафедрі. Тому що мене дуже давно зацікавило як працюють турбіни, і я вважаю, що робити власний вклад в розвиток цієї галузі не може бути не цікавим заняттям.

Чи допомагає здобутий досвід наукового дослідження навчатися в магістратурі? Напевно так. Виконуючи наукову роботу, мені довелося в більшому об’ємі використовувати певні програми для проектування, ці навички полегшують виконання більшості завдань».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет