О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

ХПІ – це затишок, комфорт, краса


#13-14 от 23.12.2020

Із року в рік наш університет стає все кращим та привабливішим. Незважаючи на свій досить солідний вік, харківський Політех притягує до себе сучасну молодь, яка бажає не тільки у підсумку отримати тут якісну освіту, а й впродовж всього навчання відчувати комфорт та зручність. Кожному політехніку та гостю нашого університету приємно пройти красивими новими алеями по території ХПІ, зайти у відремонтовані аудиторію чи кабінет, побачити Політех увечері, коли спалахують ліхтарі та «сонячні дерева». Керівництво університету на чолі з ректором Є. І. Соколом докладає багато зусиль для створення та підтримки належних умов навчання, праці та життя політехніків. Впродовж року, що минає, співробітники адміністративно-господарської частини чітко та злагоджено виконували поставлені завдання із забезпечення життєдіяльності університету, підтримки на належному рівні матеріально-технічної бази, виконували кропітку щоденну роботу.

Зі звіту проректора професора М. І. Гасанова

Магомедємін Ісамагомедович підвів підсумки роботи адміністративно-господарчої частини нашого університету за 2020 рік.

Будівельні групи

Протягом 2020 року будівельні групи НТУ «ХПІ» вели безперебійні ремонтно-будівельні роботи з поточного, капітального ремонту з забезпечення нормальних умов для життєдіяльності університету. Роботи здійснювалися у навчальному містечку, гуртожитках та інших об’єктах інфраструктури харківського Політеху. Був проведений повний ремонт на кафедрі економічного аналізу та обліку (корпус У-1), аудиторії Українсько-Турецького освітньо-культурного центру (Центр підготовки іноземних громадян), навчальної аудиторії (вул. Багалія, 13), поштукатурені та пофарбовані стіни у коворкінг-центрі (комп’ютерно-технологічний фаховий коледж) та у навчальній лабораторії «3D моделювання обробки та друку» (ГАК), ремонтні роботи були проведені у лабораторній залі та навчальній аудиторії (кафедра електричних машин), відремонтована та пофарбована огорожа навчального містечка. Капітальний ремонт зроблено у конференц-залі №28 (ректорський корпус), в аудиторії 1206 (кафедра охорони праці та навколишнього середовища), у кабінеті директора інженерно-фізичного інституту (У-2) та частково у комбінаті громадського харчування «Славутич». У Палаці студентів відремонтовані танцювальна та концертна зали, а у спортивній залі гуртожитку №13 були пофарбовані стіни та стеля.

Кожного року перед початком відкриття літніх змін у спортивно-оздоровчому центрі «Політехнік» будівельна група виконувала планові ремонти з оновлення та реконструкції будівель і споруд центру. У цьому році було побудовано тенісний корт, проведений поточний ремонт адміністративної будівлі. Були також виконані шпаклівка та фарбування естради; фарбування 2-го поверху спального корпусу; фарбування літнього майданчика та штукатурка фундаменту їдальні.

Експлуатаційно-технічний відділ

Співробітники експлуатаційно-технічного відділу виконали великий обсяг робіт з підтримки інженерних комунікацій у безаварійному стані. У гуртожитках Студмістечка, наприклад, були проведені такі роботи: гуртожиток №1 – заміна труб та стояків опалення, повна заміна на сучасні пластикові труби системи каналізації, заміна 16 водопровідних стояків та сифонів і змішувачів у кімнатах та місцях загального користування; гуртожиток №3 – заміна 10 метрів труб гарячого водопостачання, 15 метрів труб холодного водопостачання, 18 метрів каналізаційних труб; гуртожиток №5 – заміна в душових кімнатах всіх металевих труб на пластикові, підключення 6 електричних бойлерів, заміна 20 м труб холодного водопостачання; гуртожиток №9 – обкладено плиткою стіни 8 туалетних кімнат, виконано ремонт пожежного стояка, заміна всіх металевих труб на пластикові в душових кімнатах і так далі.

У навчальному корпусі У-5 проведена заміна дренажної магістралі на тепловому пункті, замінена частини трубопроводу, установлена запірна арматура, замінено частину магістралі опалення. У Палаці студентів виконано заміну частини труб каналізації у підвалі та зроблено ремонт туалетних кімнат із заміною каналізаційних труб в адміністративній частині будівлі. На підготовчому факультеті проведено заміну 30 метрів холодного водогону у підвальному приміщенні. У навчальному корпусі У-4 виконано ремонт опалення з заміною труб і ремонт холодного водогону у підвалі, проведено ремонт опалення гаражу будівлі.

У навчальному містечку було замінено на пластикові майже 140 метрів труб різного діаметру, також замінено 48 секцій радіаторів опалення у Ректорському корпусі.

В Електрокорпусі на кафедрі електричних апаратів було замінено 88 метрів труби опалення, у технічному – утеплено магістраль теплопостачання, а у старій будівлі фізичного корпусу проведено заміну опалювального вузла (теплопункту) з його модернізацією.

Ремонт і реконструкція

На ремонт гуртожитків було витрачено понад 823 тис. грн. (облицювання фасаду будівлі гуртожитку №2 та проект ремонту душових гуртожитку №1, секція 3), а на ремонт навчальних корпусів – більш ніж 5 млн грн. (ремонт покрівлі, приміщень, тротуарів біля будівель, відновлення елементів благоустрою та ін.). Всього на капітальний ремонт було витрачено майже 6,5 млн грн.

На реконструкцію нежитлової будівлі під навчально-адміністративний центр по вул. Пушкінська, 79 та Алчевських, 48а витрачено 4 млн грн.

На поточний ремонт корпусів, інфраструктури, ремонт гуртожитків, житлових будинків витрачено понад 5,6 млн грн. Це і ремонт покрівлі, фасадів, і асфальтування прилеглої території та ін.

За кошти Асоціації випускників НТУ «ХПІ» проведено капітальний ремонт навчального коворкінг-центру, приміщень 1-го поверху правого крила ГАКУ; поточний ремонт коридорів 2-го та 7-го поверхів в У-2, електричних мереж коворкінг-центру, аудиторії №28 Ректорського корпусу, 305-ї аудиторії Обчислювального центру (Вечірній корпус), туалетних кімнат на 1-му та 2-му поверхах Палацу студентів. Всього було витрачено майже 3 млн грн.

Навчально-виробничий центр

Співробітники НВЦ брали безпосередню участь у процесі підготовки приміщень університету до нової вступної кампанії, підготовки до «Дня відкритих дверей», студентських конференцій та вечорів. Було виготовлено 100 навчальних столів, проведений ремонт і зміцнення крісел у великій залі Палацу студентів, встановлено та модернізовано світловий рекламний екран на даху СК «Політехнік», проведено роботи у стартап-центрі «Spark» при НТУ «ХПІ» (установка навісу біля центрального входу і забезпечення доступу людей з особливими потребами до центру), встановлено захисний навіс над спортивним майданчиком для боксу у СОТ «Фігуровка».

Навчальна аудиторія в У-1.

Навчальна аудиторія в корпусі на вул. Багалія, 13.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет