О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Вітаємо!


#13-14 от 23.12.2020

Для Вченого секретаря Української асоціації хімічної та харчової інженерії CFE-UA, професора кафедри інтегрованих технологій, процесів та апаратів нашого університету С. І. Бухкало, рік, що минає, був насиченим приємними подіями та багатим на відзнаки. Світлана Іванівна отримала орден «Науковець року 2020» і Почесну грамоту «за вагомі здобутки та особистий внесок у розвиток науки України» – нагороди Української федерації вчених, голова – академік НАН України Володимир Семиноженко та медаль ім. Івана Крип’якевича «за успіхи в науково-педагогічній діяльності» від НАН вищої освіти України.

У 2020 році видана книга «Наукова еліта України» – довідкове та наукове видання, що містить інформацію про окремі установи, вчених, а також наукові статті, висновки, тези. Книга знайомить з професійними успіхами, загальнодержавними досягненнями науковців різних галузей, дає змогу оцінити сучасний стан науки на теренах нашої Батьківщини. У ІІ том цього видання включена інформація і про професора С. І. Бухкало та її наукові здобутки.

Нагадаємо, що Світлана Іванівна Бухкало – делегат європейської федерації хімічної інженерії EFCE, член-кореспондент НАН вищої освіти України, займається проблемами наукового обґрунтування синергетичних процесів утилізації полімерної частки твердих побутових відходів та розробкою технологій їх утилізації, а також питаннями підвищення ефективності комплексних виробництв харчової та хімічної інженерії. Вона автор понад 400 наукових робіт. Під її керівництвом захищена одна кандидатська дисертація, у наступному році планується захист другої. Професор С. І. Бухкало виступає на міжнародних конгресах, з’їздах, конференціях з доповідями, публікується у наукометричних виданнях. Є заступником голови методичної комісії «Основи науково-технічної творчості студентів» НТУ «ХПІ», була нагороджена Почесним дипломом «за особистий внесок у розвиток освітніх інновацій» на Міжнародній виставці «Інноватика в освіті України».

Ми бажаємо Світлані Іванівні подальших успіхів і сподіваємося, що у новому році вона порадує нас новими перемогами!

На знімку: ректор Є. І. Сокол і Почесний ректор Л. Л. Товажнянський вручають Світлані Іванівні медаль НАН вищої освіти України.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет