О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Ярмарок вакансій: новий формат


#13-14 от 23.12.2020

«Політех–2020» відбувся. Незважаючи на карантинні умови, НТУ «ХПІ» провів традиційний Ярмарок вакансій. Протягом п’яти днів охочі мали змогу онлайн поспілкуватися з провідними роботодавцями Харківщини. В прямих ефірах на офіційних сторінках Facebook та Instagram представники 20 підприємств і компаній розповідали про свою діяльність, працевлаштування випускників та студентів, перспективи кар’єрного зросту, вимоги до претендентів.

Старт Ярмарку вакансій дали в. о. ректора університету професор Євген Сокол та заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих. Звертаючись до студентів Політеху, представник Центру розповів про основні тенденції на ринку праці. Так, найбільш затребуваними залишаються професії напрямків IT, маркетингу, інженерії, фармації. Євген Сокол наголосив, що головною умовою успішної кар’єри є правильний вибір спеціальності для навчання. Університет докладає максимум зусиль, проводячи профорієнтаційну роботу зі студентами та школярами. Це і Ярмарок вакансій, і презентації випускників, і Дні відкритих дверей для абітурієнтів. Ці заходи допомагають у пошуку роботи або місця проходження практики, а школярам – зорієнтуватися у розмаїтті спеціальностей і обрати напрям для здобуття освіти.

П’ять днів тривали онлайн трансляції, під час яких глядачі мали змогу дізнатися про умови роботи на підприємствах, можливості проходження практики, працевлаштування і вимоги до працівників. Роботодавці розповідали про співпрацю з НТУ «ХПІ», окреслювали перспективи роботи, зокрема, на початковому етапі та давали поради, як найбільш ефективно скласти резюме. Більшість гостей наголошували на важливості отримання вищої освіти для побудови успішної кар’єри, на необхідності знання іноземних мов і прагнення до постійного розвитку.

Відео доступні для перегляду на сторінках соціальних мереж Facebook та Instagram.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет