О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Творчості немає перешкод


[Катерина Смирнова, керівник колективу, член Національної хореографічної спілки України]
#10 от 13.10.2020

Неважко уявити, скільки спортсменів і танцюристів у нелегкий час пандемії опинилися без можливості групових занять. Учасники нашого Ансамблю танцю «Україна» також не стали винятком, починаючи з березня колектив НТУ «ХПІ» перейшов на умови карантину, і наші групові заняття перетворились на дистанційні. «Це ж просто неможливо», – подумаєте ви, та для творчості немає перешкод! Увесь світ перейшов на новий формат навчання, і артисти Ансамблю «Україна» підтримували свою форму вдома, на самоізоляції. Невеличкий простір вдома став для учасників колективу танцювальною залою, а стільці та стіни – танцювальним станком. Новий танцювальний матеріал, нові вправи, лекції з хореографічного мистецтва – все це кожного репетиційного дня йшло за розкладом. Учасники колективу надсилали свої відеозаписи, за якими ми розбирали помилки та вдосконалювали свої вміння.

Формат відеозаписів з легкістю перейшов у положення творчих фестивалів-конкурсів не тільки в Україні, а й у Європі. Не маючи змоги побачити виступи творчих колективів, організатори подібних заходів підготували артистам нові умови для проведення творчих змагань дистанційно.

Підтримуючи розвиток культури і мистецтва, наш колектив ризикнув узяти участь у дистанційних фестивалях-конкурсах. Протягом літа ми надсилали заявки та відеозаписи наших творчих робіт для оцінювання професійного журі і з нетерпінням чекали результатів. Конкурсні виступи проходили в онлайн переглядах та прямих трансляціях, і хоча ми не мали змоги зустрітися зі своїми колегами та суперниками, ми бачили їх виконання у відеозвітах.

Ансамбль танцю «Україна» приніс у скарбничку Політеху нові перемоги!

Лауреатом I ступеню (номінація «Народна хореографія») став наш колектив у V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі багатожанрового мистецтва «Квіти Зимцерли 2020» (Україна, Харків); у дистанційному багатожанровому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Яскрава зіронька 2020» (Україна, Харків) та у Відкритому міському конкурсі студентської самодіяльності «Студентська весна 2020» (Україна, Харків) у номінації «Кінодебют».

У VII Міжнародному фестивалі-конкурсі української культури «BEREGINJA» (Словенія) та XIII Міжнародному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва «Зелен Світ 2020» (Україна, Харків) «Україна» стала лауреатом II ступеню (номінація «Народна хореографія»).

Сьогодні артисти ансамблю мають змогу продовжувати свою роботу вже у рідному Палаці студентів. І хоча заняття проходять невеликими групами, репетиції йдуть за розкладом. Ми горді з того, що наш ансамбль зайняв 1 місце в очному міському конкурсі студентської самодіяльності «Студентська весна 2020», де «Україна» представляла наш Політех у номінації «Народна хореографія».

Слід зауважити, що для молодіжного складу «України» 2020–2021 навчальний рік – це десятий ювілейний танцювальний сезон ансамблю. Тож ми продовжуємо розвиватись у будь-яких умовах, сподіваючись тільки на краще!

Раді запросити до нашого складу нових учасників та разом здобувати нові перемоги!

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет