Творчості немає перешкод

[Катерина Смирнова, керівник колективу, член Національної хореографічної спілки України]
#10 от 13.10.2020

Неважко уявити, скільки спортсменів і танцюристів у нелегкий час пандемії опинилися без можливості групових занять. Учасники нашого Ансамблю танцю «Україна» також не стали винятком, починаючи з березня колектив НТУ «ХПІ» перейшов на умови карантину, і наші групові заняття перетворились на дистанційні. «Це ж просто неможливо», – подумаєте ви, та для творчості немає перешкод! Увесь світ перейшов на новий формат навчання, і артисти Ансамблю «Україна» підтримували свою форму вдома, на самоізоляції. Невеличкий простір вдома став для учасників колективу танцювальною залою, а стільці та стіни – танцювальним станком. Новий танцювальний матеріал, нові вправи, лекції з хореографічного мистецтва – все це кожного репетиційного дня йшло за розкладом. Учасники колективу надсилали свої відеозаписи, за якими ми розбирали помилки та вдосконалювали свої вміння.

Формат відеозаписів з легкістю перейшов у положення творчих фестивалів-конкурсів не тільки в Україні, а й у Європі. Не маючи змоги побачити виступи творчих колективів, організатори подібних заходів підготували артистам нові умови для проведення творчих змагань дистанційно.

Підтримуючи розвиток культури і мистецтва, наш колектив ризикнув узяти участь у дистанційних фестивалях-конкурсах. Протягом літа ми надсилали заявки та відеозаписи наших творчих робіт для оцінювання професійного журі і з нетерпінням чекали результатів. Конкурсні виступи проходили в онлайн переглядах та прямих трансляціях, і хоча ми не мали змоги зустрітися зі своїми колегами та суперниками, ми бачили їх виконання у відеозвітах.

Ансамбль танцю «Україна» приніс у скарбничку Політеху нові перемоги!

Лауреатом I ступеню (номінація «Народна хореографія») став наш колектив у V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі багатожанрового мистецтва «Квіти Зимцерли 2020» (Україна, Харків); у дистанційному багатожанровому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Яскрава зіронька 2020» (Україна, Харків) та у Відкритому міському конкурсі студентської самодіяльності «Студентська весна 2020» (Україна, Харків) у номінації «Кінодебют».

У VII Міжнародному фестивалі-конкурсі української культури «BEREGINJA» (Словенія) та XIII Міжнародному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва «Зелен Світ 2020» (Україна, Харків) «Україна» стала лауреатом II ступеню (номінація «Народна хореографія»).

Сьогодні артисти ансамблю мають змогу продовжувати свою роботу вже у рідному Палаці студентів. І хоча заняття проходять невеликими групами, репетиції йдуть за розкладом. Ми горді з того, що наш ансамбль зайняв 1 місце в очному міському конкурсі студентської самодіяльності «Студентська весна 2020», де «Україна» представляла наш Політех у номінації «Народна хореографія».

Слід зауважити, що для молодіжного складу «України» 2020–2021 навчальний рік – це десятий ювілейний танцювальний сезон ансамблю. Тож ми продовжуємо розвиватись у будь-яких умовах, сподіваючись тільки на краще!

Раді запросити до нашого складу нових учасників та разом здобувати нові перемоги!

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет